Erdoğan: Her meselenin çözüm yeri Meclis'tir

Erdoğan: Her meselenin çözüm yeri Meclis'tir
Medyanın, baskı gruplarının, sermayenin, çetelerin Meclis'in yerine geçemeyeceğini ve millet adına karar veremeyeceğini belirten Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Biz 11 yıl boyunca buna asla izin vermedik. Bundan sonra da vermeyeceğiz'' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle normal veya anormal insanın olmadığını belirten Erdoğan, insanlar arasında ayrım yapmadıklarını ileri sürdü. Erdoğan, engelliler için ilk yasal düzenlemeleri AKP olarak kendilerinin yaptıklarını belirtti. Erdoğan, her türlü engeli ve her türlü ayrımcılığı kaldıracaklarını iddia etti. Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin 2013 rakamlarını açıkladığını ve 2013 yılında ihracatın yüzde 8.8 oranında artarak, 13.98 milyar Dolar olarak gerçekleştiğini belirten Erdoğan, Türkiye'nin aylık bazda cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdığını ifade etti. 

11 yıllık icraatlarını anlattı

Kasım ayı itibariyle hükümette 11 yılını doldurduklarını belirten Erdoğan, "11 yıl boyunca, gece gündüz çalışarak bütün Türkiye'yi ve dünyanın birçok yerini dolaşarak ülkemizi büyütmenin mücadelesini verdik. Iğdır'dan Muğla'ya, Hakkari'den Edirne'ye kadar her yerde eserler inşa ettik. Türkiye'nin geleceğini yakından ilgilendiren bir eseri inşa ettik. 11 yıl boyunca milli iradenin güç kazanması için en yoğun en kapsamlı mücadeleyi verdik. Çok büyük projeler inşa edebilirsiniz, ekonomiyi büyütebilir, dış politikada büyüyebilirsiniz ancak bunları önemli kılan istikrarı sürekli ve sürdürülebilir hale getirmek en büyük eserdir. Zihniyet devrimini gerçekleştirmek en büyük eserdir" dedi. 

CHP'ye eleştiri 

Milletin kendi kararını kendisi vermekten aciz olmadığını söyleyen Erdoğan, şunları dile getirdi: "Milletin vesayete ve vasilerle hiç ama hiç ihtiyacı yoktur. Bu ülkede bir dönem tek parti, yani CHP hiçbir eleştiriyi, öneriyi dikkate almadan ülke yönetmiştir. Millete 'siz bilmezsiniz' denmiştir. Millete hiçbir konuda karar hakkı tanınmamıştır. 1950-1960 arasındaki demokratik dönem 27 Mayıs darbesiyle rafa kaldırılırken, 'millete siz yapamadınız' denmiştir. 1980'de de millet yine yok sayılmıştır. Milleti yok sayan sadece tek parti ve müdahale dönemleri değildir. Karanlık odaklar ve sermaye de milleti yok saymıştır. Demokrasiye en fazla sahip çıkması gereken TBMM'dir. Eğer bir parti ya da vekil gücü Meclis dışında görüyorsa en başta o saygısızlığı kendisinedir. Meclis, Meclis iradesini Meclis dışındaki güç odaklarına teslim edemez."

Medyanın, baskı gruplarının, sermayenin, çetelerin Meclis'in yerine geçemeyeceğini ve millet adına karar veremeyeceğini ifade eden Erdoğan, "Biz 11 yıl boyunca buna asla izin vermedik. Bundan sonra da verdirmeyeceğiz. Türkiye'nin her meselesinin çözüm yeri Meclis'tir. Her meselenin çözüm aracı siyasettir. Milli iradeyi sarsılmaz bir şekilde inşa etmeye devam edeceğiz" diye konuştu. Temel kanunlarda demokratikleşme yönünde sürekli iyileştirmeler yaptıklarını belirten Erdoğan, yasal alanda yaptıkları değişikliklerden örnekler verdi. Erdoğan, yasal alanda attıkları bu adımların tarihi adımlar olduğunu savundu. 

Yerel seçimler 

Yerel seçimler ve adaylar konusunda eksik ve hatalarının olabileceğini ancak niyetlerinin kötü olmadığını iddia eden Erdoğan, "Bizler kamuoyu araştırmaları ve temayül yoklamalarını esas alarak adaylarımızı belirledik" dedi. 

15 ilin AKP'li belediye başkan adayları 

Erdoğan, grup toplantısında 15 ilin AKP'li belediye başkan adaylarını açıkladı. Erdoğan'ın açıkladığı il ve belediye başkan adayları şunlar: Ardahan- Faruk Köksoy, Iğdır-Mustafa Buluş, Erzincan-Cemalettin Başsoy, Bingöl-Yücel Barakazi, Hakkari-Osman Kızılban, Rize-Prof. Dr. Reşat Kasap, Bitlis-Fehmi Alaydın, Batman-Mehmet Emin Ekmen, Ağrı-Hasan Arslan, Erzurum-Mehmet Sekmen, Van-Osman Nuri Gülaçar, Samsun-Yusuf Ziya Yılmaz, Hatay-Sadullah Ergin, Diyarbakır-Galip Ensarioğlu, Urfa-Celalettin Güvenç. 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.