Erdoğan Siirtte böyle hitap etti; "Damadınıza sahip çıktığınız için Allah sizlerden razı olsun"

Erdoğan Siirtte böyle hitap etti; "Damadınıza sahip çıktığınız için Allah sizlerden razı olsun"
Eski Türkiye ile yeni Türkiye arasında tercihin yapılacağı bir seçime gidildiğini ifade eden Erdoğan ülkenin istikrarı için Ak Partiye oy verilmesini istedi.

Haber merkezi-Siirt-Siirt’te partisi tarafından düzenlenen mitingte konuşma yapan Ak Parti  Genel Başkanı  ve Başbakan Erdoğan, konuşmasında özellikle barış süreci üzerinde durarak;  “ Çözüm sürecini siz istediniz. Bir yıl boyunca bu sürece siz sahip çıktınız. Şimdi de bu süreci korumanızı sizlerden rica ediyorum. Çözüm sürecine sıkı sıkı sahip çıkmanızı rica ediyorum. Artık silahlar değil siyaset var. Yeni Türkiye’de dağa çıkan değil, kendi şehrinde üniversiteye gidebilen gençler var. Yeni Türkiye’de ağlayan değil, eşiyle çocuklarıyla bir sofranın etrafında huzurla oturan anneler var. Kardeşlerim çok çalıştık, çok mücadele ettik, bugünlere ulaştık. 77 milyonun kardeşliğini daha da güçlendireceğiz. Huzuru, barışı, istikrarı kardeşliği, daha ileri seviyelere taşıyacağız. Artık enerjimizi kavgalara değil barışa, çözüme, kalkınmaya daha fazla yoğunlaştıracağız. Eski Türkiye’de red vardı, inkar vardı, asimilasyon vardı, eski Türkiye’de türkülere yasak vardı. Eski Türkiye’de kitaplara yasak vardı, eski Türkiye’de annenin evladıyla ana dilinde konuşmasına yasak vardı. Bunları kim serbest etti, biz ettik ya" diye konuştu.

Milletine tepeden bakan devlet anlayışının artık son bulduğunu kaydeden başbakan Erdoğan, Milletine mesafe koyan devlet anlayışının da Ak parti iktidarıyla son bulduğunu belirtti. “ İnkar, red asimilasyon politikaları bizim dönemimizde geri gelmemek üzere kapanmıştır" diye konuşan Erdoğan; "Sadece belediye başkanlarının oylanacağı değil, artık partinin oylanacağı bir seçime giriyoruz. Türkiye’nin istikametinin şekilleneceği seçime giriyoruz. Eski Türkiye ile yeni Türkiye arasında tercihin yapılacağı bir seçime giriyoruz. BDP, belediyecilik yapmaz. BDP eser üretmez. BDP’de gerilim var, ideoloji siyaseti var. Biz istiyoruz ki, Siirt’e eser lazım, eser"dedi.

"Damadınıza sahip çıktığınız için Allah sizlerden razı olsun"

 “Maşallah. Siirt bugün her zamankinden daha fazla, kabına sığmıyor. Siirt daha bugünden 30 Mart’ın sonucunu belli ediyor. Rabbim sizlerden razı olsun. Vefanız, ahde vefanız için Rabbim sizlerden razı olsun. Hükümete, AK Parti’ye, başbakanınıza, yani damadınıza sahip çıktığınız için Allah sizlerden razı olsun.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.