Erdoğan, Suriye mesajını gittiği ABD'de verdi

Erdoğan, Suriye mesajını gittiği ABD'de verdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarına benzer bir adımın önümüzdeki dönemde Fırat'ın doğusu için de atacağız

Tigris Haber- Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’na katılmak üzere ABD’nin New York kentine giden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türken Vakfı’nda yaptığı konuşmada Suriye’deki gelişmelere değindi ve Fırat Nehri’nin doğusunda Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekâtlarına benzer bir operasyonun düzenlenebileceğini ifade etti:

Biz Suriye'nin kuzeyini terör koridoru olmaktan çıkartacağız diyorduk. Onun için bizler Cerabulus'a girdik, onun için bizler El Bab'a girdik, onun için Afrin'e girdik. Niye? Orayı terör koridoru yapmayacağız ama bizim stratejik ortaklarımız maalesef buralarda farklı adımlar atıyor. 18 bin tır silah ve mühimmat maalesef buralara gitti. 3 bin aynı şekilde kargo uçağı buralara geldi… Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarına benzer bir adımın önümüzdeki dönemde Fırat'ın doğusu için de atacağız… Rusya'nın da özellikle PKK, PYD, YPG gibi terör odaklarına karşı Türkiye'nin mücadelesine destek vermesini bekliyoruz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres ile görüşecek.

Erdoğan'ın BM Genel Kurulu'na hitabı ise yarın gerçekleşecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.