Erdoğan: Yeni dönemin müjdesini verelim

Erdoğan: Yeni dönemin müjdesini verelim
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır Stadyumunun açılışı ve Ziraat Diyarbakır Gençlik Festivali Kapanış Töreni’ne katıldı. Programda ünülüler karması maç yaptı. Erdoğan’ın gelişi nedeniyle kentte yoğun güvenlik önlemleri alındı.

 

 

Diyarbakır'ı istismar etmek değil, imar etmek için çalışıyoruz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır Stadyumu'nun açılışı ve Ziraat Bankası Diyarbakır Gençlik Festivali'ne katılmak üzere geldiği Diyarbakır Stadyumda konuştu. Erdoğan, festivalin İstanbul'un ardından Diyarbakır'da yapılmasının anlamlı olduğunu belirterek şunları söyledi: “Diyarbakır tarihi boyunca öncü olmuş, gelin yeni dönemin müjdesini yine Diyarbakır’dan verelim. Ey Diyarbekir, sana acıdan, kandan ve gözyaşından başka bir şey vermeyenlerin dönemine son vermeye hazır mısın? Sana zulümden, baskıdan ve korkudan başka bir vaadi olmayanların devrini kapatmaya hazır mısın?" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır Stadyumu'nun açılışı ve Ziraat Bankası Diyarbakır Gençlik Festivali'ne katılmak üzere kente geldi. Stadyumda konuşan Erdoğan, festivalin İstanbul'un ardından Diyarbakır'da yapılmasının anlamlı olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından satırbaşları:

Diyarbakır Gençlik Festivali'nin bölgemiz, ülkemiz için hayırlara vesile olmasını Allah'tan diliyorum. Emeği geçen bakanlıklarımızı, kurumlarımızı, Diyarbakır Valiliğimizi, Okçular Vakfımızı tebrik ediyorum.

Mayıs ayında İstanbul'da gerçekleştirilen gençlik festivalinin Ekim ayında Diyarbakır'da tekrarlanıyor olmasını anlamlı bir tercih olarak görüyorum. sanat, kültür, eğlence ve daha çok etkinliğin içinde yer aldığı bu festivalin, Diyarbakır'ın değişen yüzü olacağına inanıyorum. Bizim Diyarbakır sevgimiz öyle lafta değildir. Biz Diyarbakır'ı istismar etmek değil, imar etmek için, huzura kavuşturmak için çalışıyoruz. Bu yıl üçüncü defa Diyarbakır'a geliyor, sizlerle kucaklaşıyoruz.

'BU GENÇLİK DİYARBAKIR'IN VE ÜLKEMİZİN GELECEĞİDİR'

Diyarbakır’ın her meselesini takip ediyoruz. Hele konu Diyarbakırlı gençlerimiz olduğunda elimizde ne gelirse yapmayı boynumuzun borcu olarak kabul ediyoruz. Bugün burada gençlerimizle birlikte olmanın gücümüze güç kattığını, mücadele azmimizi bilediğini hissediyoruz. Çünkü biz bugün burada karşımızda Selahaddin Eyyubi’nin torunlarını görüyoruz. Biz burada Fatih’in evlatlarını görüyoruz. Çünkü biz, bugün burada karşımızda Asım’ın neslini görüyoruz. Çünkü biz bugün burada karşımızda, ‘zaman bendedir ve mekan bana emanettir’ şuurundaki bir gençlik görüyoruz. Bu gençlik ki peygamberlerin, sahabelerin, kültür sanat insanlarının şehri Diyarbakır’ın ve ülkemizin geleceğidir.

Bu gençlik ki umudumuz, ümidimiz her şeyimizdir. Gençler Diyarbakır'ın ve 80 vilayetimizin tüm gençleri bu büyük sorumluluğu üstlenmeye hazır mıyız? Kendimizi her alanda en iyi şekilde yetiştirmeye hazır mıyız?  Bayrağımızı indirmek, ezanımızı susturmak, istikbalimizi karartmak isteyenlere günlerini göstermeye hazır mıyız? Bu ülkenin hepsini, 81 milyonun tamamını kucaklayarak yolumuza devam etmeye hazır mıyız?

'KILICINIZ KESKİN OLACAK Kİ...'

Bu gençlik yanımızda oldukça ulaşamayacağımız hedef, galip gelemeyeceğimiz mücadele yoktur. Bir ülkenin kuruluşu ve geleceği kılıçla, kalemin ucundadır. Kılıcınız keskin olacak ki vatanınıza göz dikenlere fırsat vermeyesiniz. Kaleminiz güçlü olacak ki nesillerinizi geleceğe hazırlayabilesiniz. Türkiye, hem kendini savunmanın hem geleceği inşa etmenin çabası içindedir. Her iki konuda da çok önemli mesafe kat ettik.

'ADI VE İDDİALARI NE OLURSA OLSUN...'

Bundan birkaç yıl önce kimi şehirlerimizde bazı mahallelerde çukurlar kazarak, ülkemizin geleceğini oraya gömmek istediler. Biz de bu abideleri diktik. Onlar çukur kazdılar, biz ise bu abideleri diktik. Diyarbakır halkı devletinin yanında dimdik durdu ve teröristleri hüsrana uğrattı. Sınırlarımız içinde başaramadıklarını dışarda yapmaya çalıştılar. Ona da izin vermedik. Bölgemiz üzerinde hain emelleri olanların maşalığını yaparak bu halka hizmet edilemez. Adı ve iddiaları ne olursa olsun, tüm terör örgütlerinin ipinin ucu aynı yere çıkar. Benliklerini 1 dolara Amerika’daki şarlatana satan FETÖ’cüler ve islam adına Müslümanları katleden DEAŞ’lılar ile, kendi ülkesine kurşun sıkan bölücü teröristlerin hiçbir farkı yoktur. Dinimizin değerlerini istismar ederek, Kürt kardeşlerimizin adını istismar ederek savaş açanların gerisindeki silüet aynıdır. Türküyle, kürdüyle, lazıyla, çerkeziyle, süryanisiyle, arabıyla, balkan veya Kafkas göçmeniyle vatandaşımızın tek bir devleti vardır, o da Türkiye Cumhuriyeti’dir.

'BU TUZAĞA DÜŞMEMİŞ OYUNU BOZMUŞUZDUR'

Kendine başka kimlik arayan, başka devlet arayan yakın tarihte örneğini gördüğümüz gibi evini de ailesini de onurunu da kaybetmeye mahkum oluyor. Türkiye, her kesimden insanımızın ortak gayretiyle bu tuzağa düşmemiş, oyunu bozmuştur. Bugün hala birliğin, beraberliğin, kardeşliğin değil de bölücülüğün diliyle konuşanların tek derdi ellerindeki siyasi ve ekonomik rantı kaybetme korkusudur.

Biz milletimize bölünmeyi değil, bölüşmeyi teklif ettik. Biz ayrımcılığı değil kardeşliği teklif ettik. Sefaleti değil refahı teklif ettik. Biz korkuyu değil güveni teklif ettik. Milletimiz de bu teklifimize olumlu cevap verdiği içindir ki bugün her bakımdan dimdik ayakta duran bir Türkiye vardır. Kim karşınıza bölünmeyle, parçalanmayla ayrımcılıkla, sefaletle, korkuyla geliyorsa bilin ki sizin en büyük düşmanınızdır. Arkasına baktığınızda göreceğiniz tek şey yeminli düşmanlarımız olacaktır. Dün Selahaddin Eyyubi’yi Sultan Kılıçaraslan’ı alt edemeyenler gözünü size dikmiş durumdalar.

'BURADAN TÜM DİYARBAKIR'A SESLENİYORUM'

Bunlar asıllarının gölgesidir. Biz geçmiştekilerden farklı olarak gölgeleriyle değil asıllarla mücadele ettiğimiz için başarılı olduk. Attığımız her adımda karşımıza çıkan engeller bize bir gerçeği tekrar, tekrar hatırlatıyor.

Maçın başlama vuruşu Erdoğan’dan

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasından sonra sahaya inerek çocuklarla ilgilendi. Erdoğan daha sonra bakanlar ve eski milli futbolcular arasında oynanan futbol karşılaşmasının başlama vuruşunu gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daha sonra AK Parti il teşkilatı ile merkez Sur ilçesini ziyaret etti. Erdoğan’ın gelişi öncesi Sur’da güvenlik önlemleri üst seviyeye çıkartıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.