‘Erdoğan ziyareti siyasi bir malzeme olarak kullanmak istese bile bir şey kaybettirmez’

‘Erdoğan ziyareti siyasi bir malzeme olarak kullanmak istese bile bir şey kaybettirmez’
DİYARBAKIR (Tigris Haber) – HAK PAR, Dicle Fırat Diyalog Gurubu, Kürdistan Demokratik Birliği Platformu; “Başbakan'ın kafasında bu ziyareti siyasi bir malzeme olarak kullanma fikri olsa dahi bu ziyaret tarihsel öneminden bir şey kaybetmez” dedi.

Foto- Haber Gencer ARPACI

Başbakan Erdoğan'ın çağrısıyla Diyarbakır'a gelmesi beklenen Federal Kürdistan Bölge Başkanı Mesut Barzani'nin gelişine ilişkin HAK PAR, Dicle Fırat Diyalog Grubu, Kürdistan Demokratik Birliği Platformu Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıya Dicle Fırat Diyalog Gurubu Başkanı Muhittin Batmanlı, HAK PAR Diyarbakır İl Başkanı Vasıf Kahraman, Kürdistan Demokratik Birliği Platformu Meclis Üyesi Tahsin Sever’in yanı sıra bazı Kürt oluşumları da katıldı. Kürtçe ve Türkçe açıklamaya yapan siyasi oluşumlar Federal Kürdistan Bölge Başkanı Mesut Barzani’nin Diyarbakır’a yapacak olan ziyaret sırada bir ziyaret olmadığını kendileri için tarihi bir ziyaret olduğunu ve ziyaretin gündeme geldiği günden biri büyük bir heyecana ve sevince yol açtığını kaydedildi.

‘Kürt halkı Ortadoğu da önemli bir role sahiptir’

Kürtçe açılama yapan HAK PAR Diyarbakır İl Başkanı Vasıf Kahraman 16 Kasımda Diyarbakır’a gelecek olan Federal Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesut Barzani ve beraberindeki heyeti karşılamak, kendileri için onur olduğunu ve Kürdistan Bölgesel Yönetimin süreçte çok ciddi bir aktör ve önemli bir role sahip olduğunu kaydederek “ Bilindiği gibi bu ziyaret çok önemli ve hassas bir süreçte gerçekleşiyor. Kürdistan ve Türkiye’nin de içinde yer aldığı bütün Ortadoğu bölgesinde bütün taşlar yerinden oynamış, bölgenin yeniden dizaynı için birçok merkezden yeni ittifaklar kurulmuştur. Kürt halkı ve Kürdistan Bölgesel Yönetimi süreçte çok ciddi bir aktör ve önemli bir role sahiptir” dedi.

img_1561.jpg

‘Herkes ziyarete ulusal bir pencereden bakmalıdır’

Kahraman konuşmasını söyle sürdürdü. “Özellikle son dönemlerde yaşanan bazı gelişmeler; İran ve ABD’nin yakınlaşması, Suriye ve PYD’nin durumu, yaklaşık bir yıldır Türkiye’de barış ve çözüm süreci adı altında başlatılan süreçte gelinen aşama ve yaşanan tıkanıklık, Kürdistan Federe Bölgesel Yönetimi’nin önemi ve rolünü bir kat daha artırmıştır. Bunun içindir ki bu ziyaret önemli ve tarihi bir ziyaret olarak değerlendiriyoruz. Şimdiden bu ziyarete karşı çıkan, burun kıvıran farklı mecralara çeken Kürt siyasi çevreleri de bu hasıma ve tavırlarından vazgeçip, bu ziyarete ulusal bir pencereden bakmalarını istiyoruz” dedi.

img_1575.jpg

Erdoğan’ın Bölgeye gelişi siyasi rant olsa bile bu fikrin ziyaretin tarihsel öneminden bir şey kaybettirmeyeceğini kaydeden Kahraman “ Bilinmelidir ki, Başbakan Erdoğan’ın kafasının bir köşesinde bu ziyareti siyasi bir malzeme olarak kullanma fikri olsa dahi, onun bu fikri bu ziyaretin tarihsel öneminden bir şey kaybettirmez” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.