Erdoğan’a hakaretten yargılanan 75 yaşındaki vatandaşa ‘kitap okuma’ cezası

Erdoğan’a hakaretten yargılanan 75 yaşındaki vatandaşa ‘kitap okuma’ cezası
'Cumhurbaşkanına hakaret' iddiasıyla yargılanan 75 yaşındaki vatandaşa, 'Erdoğan'ın hayatının da yer aldığı kitapları okuyup, özetini çıkarma' cezası verildi.

Tigris Haber- İstanbul'da bir kahvehanede Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği öne sürülen bir vatandaşa 'denetimli serbestlik' kapsamında kitap okuma cezası verildi. Vatandaş, Erdoğan hakkındaki kitapları okuyup, özetini çıkaracak.

c2.jpg

Odatv'den Caner Taşpınar'ın haberine göre, İstanbul'un Maltepe ilçesi Çınarcık Mahallesi'nde bir kahvehanede 'Cumhurbaşkanı'na hakaret edildiği' iddiasıyla soruşturma başlatıldı. İfadesi alınan 75 yaşındaki Ali Şahin, bir süre önce kahvehaneye tanımadıkları bir kişinin geldiğini belirterek, "Bu kişinin kim olduğunu bilmiyorum. Bundan sonra polisler geldi ve ifademi almaya götürdü. İftira nedeniyle başıma bunlar geldi. Cumhurbaşkanlığı’na hakaret etmedim, böyle bir şey söz konusu değil" dedi.

 

İfadesinin ardından tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edilen Ali Şahin, hakkında denetimli serbestlik kararı verildi. Denetimli Serbestlik Bürosu'na giden Ali Şahin'e Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan hakkında kitap okuyup, özet çıkarma cezası verildiğini öğrendi.

 

Ali Şahin, "Avukatım karara itiraz etti, ancak ben kitapları kısa sürede temin edip okumaya başlayacağım. Ben 75 yaşındayım. Bu işlerle uğraşmak istemem" dedi.

 

İstanbul Anadolu 8. Sulh Ceza Hakimliği'nin kitap 24 kitaplık listesinde ilk sırada Ömer Seyfettin yer alırken devamında, Necip Fazıl Kısakürek, hükümete yakın Güneş gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Turgay Güler, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın hayatını anlatan 'Bir Liderin Doğuşu' kitabı, Akit gazetesi eski yazarı Faruk Köse, Hürriyet gazetesinin hükümete yakın yazarı Abdulkadir Selvi de bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.