Erdoğan'dan AB çıkışı: Gerekirse yolları ayırabiliriz

Erdoğan'dan AB çıkışı: Gerekirse yolları ayırabiliriz
Erdoğan, Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye raporuyla ilgili sorulan soruya, "AB, Türkiye'den kopma niyetinde. Biz de değerlendirmemizi yaparız ve AB ile gerekirse yolları ayırabiliriz" diyerek yanıt verdi.

TİGRİS HABER - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 78'inci Genel Kurulu genel görüşmelerine katılmak üzere 16-20 Eylül tarihlerinde Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) bulunacak.

Görüşmelerin ilk günü genel kurula hitap edecek Erdoğan'ın, ikili temaslarda bulunması da bekleniyor. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Erdoğan, BM Genel Kurulu'na 19 Eylül’de hitap edecek.

Uçuş öncesi basın toplantısı düzenleyen Erdoğan, Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye hakkında hazırladığı raporla ilgili sorulan soruya "Avrupa Birliği Türkiye'den kopma niyetinde. Biz de bu gelişmeler karşısında değerlendirmemizi yaparız ve AB ile gerekirse yolları ayırabiliriz" şeklinde yanıt verdi.

Dağlık Karabağ meselesiyle ilgili dörtlü bir zirve düzenlemek istediklerini de belirten Erdoğan, "Putin, Aliyev, ben ve Paşinyan, hep birlikte dörtlü olarak toplantı yapalım. Adımı da ona göre atalım diye teklifte bulundum, henüz bize dönüş olmadı. Sayın Aliyev ile bunu daha sonra da görüşeceğiz" dedi. (AA/Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.