Erdoğandan çağrı;’’ İdama engel olun’’

Erdoğandan çağrı;’’ İdama engel olun’’
Başbakan erdoğan, Molla’nın idam cezasının kaldırılmasını istedi.Bangladeş başbakanı Hasina’yla telefon görüşmesi yapan başbakan Erdoğan, Abdulkadir Molla hakkındaki idam cezasının infazına engel olunmasını istedi

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bangladeş’te Cemaat-i İslami liderlerinden Abdulkadir Molla’nın idam cezasına çarptırılması nedeniyle bu sabah Bangladeş Başbakanı Şeyh Hasina’yla bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. 
Başbakanlık Basın Merkezi’nden yapılan açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Bangladeş Başbakanı Hasina’yla yaptığı görüşmede, Türkiye’nin Bangladeş’in istikrar ve iç barışına verdiği önemi vurguladığı bildirildi. Türkiye ve Bangladeş’in tarih boyunca hep dayanışma içinde olduklarını, iki ülke halklarının birbirlerini çok iyi anladıklarını ifade eden Başbakan Erdoğan’ın, Bangladeş’in huzur ve birlik içinde geleceğe ilerlemesinden Türkiye olarak büyük memnuniyet duyduklarını vurguladığı belirtildi. Başbakan Erdoğan’ın, Cemaat-i İslami liderlerinden Abdulkadir Molla’nın idamının ülkede yeni yaralara ve yeni sorunlara yol açabileceğine dikkat çektiği kaydedildi. Türkiye'nin idam cezasını kaldırmış bir ülke olduğunu hatırlatan Başbakan Erdoğan’ın, Bangladeş'in bugün yeni sorunlara değil istikrara ve gelişme çizgisini sürdürmeye ihtiyacı olduğuna işaret ederek, Bangladeş Başbakanı Hasina'dan Abdulkadir Molla hakkındaki idam cezasının infazına engel olunmasını istediği bildirildi. 

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.