Erdoğan’dan öğretmen atamalarına ilişkin açıklama

Erdoğan’dan öğretmen atamalarına ilişkin açıklama
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde saat 16.30'da başladı. Erdoğan kabine sonrası yaptığı açıklamalarda uzun süredir beklenen öğretmen atamalarına ilişkin açıklama yaptı.

TİGRİS HABER - Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'de toplanan kabine sonrası yaptığı açıklamalarda siyaset gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan, aylardır atama bekleyen öğretmenlere yönelik yaptığı açıklamada ise yeniden 'erteleme ve değerlendirme' ifadelerini kullandı.

Konuya ilişkin Erdoğan tarafından yapılan açıklamada, "Milli Eğitim Bakanımız, Hazine Bakanımız ve ekonomi kurmaylarımızla son bir kez daha görüşecek bakanlığımız yarın atamaya esas branş dağılımlarını, başvuru takvimlerini paylaşacaktır." ifadelerine yer verilirken, atanacak öğretmenlerin branş dağılımının ise yarın yapılacağı belirtildi.

Erdoğan, "Milli Eğitim Bakanlığımız yarın atamaya esas branş dağılımlarını, başvuru takvimini ve süreci paylaşacaktır" ifadeleriyle kontenjan dağılımının ilan edileceğini belirtti.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Afrika kıtası ile kökleri 10. yüzyıla uzanan köklü ilişkilere sahibiz. Diplomatik temsilciliklerimizin sayısını 12'den 44'e çıkardık. Ticaret hacmimiz 5.4 milyar doalrdan 2023 yılında 37 milyar dolara ulaştı.

Afrika'daki Türk yatırımların piyasa değeri 10 milyar doları aştı. Bugüne kadar kıtaya 50 den fazla ziyaret gerçekleştirdim. DEAŞ gibi terör örgütlerine mücadelelerinde Türkiye Afrika'daki kardeşlerine en büyük destek veren ülkedir.

Türk Üniv. Misafir öğrencilerin igiderek bir eğitim üsssü haline geldiğini görüyoruz. Bu tablo yıllarca Afrika'nın kaynaklarını sömürmüş emperyalist güçleri rahatsız etmiştir.

Kaynak:Anadolu Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.