Erdoğan'dan PYD için ABD'ye, Mültecilerle İlgili de BM'ye Sert Cevap

Erdoğan'dan PYD için ABD'ye, Mültecilerle İlgili de BM'ye Sert Cevap
Erdoğan, PYD için ısrarla "Terör örgütü değil" diyen ABD'ye "Bunları tanıyamadığınız için bölge kan içinde" derken, "Kapıları açın" diyen BM'ye de "Sen ne işe yarıyorsun" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ağırladığı muhtarlara hitap ediyor. Erdoğan konuşmasında ABD'nin bir kez daha "PYD terör örgütü değildir" açıkmasına ve BM'nin "Mülteciler için kapıları açın" çağrılarına sert cevap verdi.

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

"EYY AMERİKA!..."

PKK ile PYD'nin bir farkı var mı? YPG'nin bir farkı var mı? Bütün yazılı kayıtları bunların bizim elimizde. Amerika'ya diyoruz ki 'Bu terör örgütüdür', Amerika'nın yetkilileri kalkıyor 'Hayır biz onları terör örgütü olarak görmüyoruz'.

Ey Amerika! Size kaç kere söyledim. Siz bizimle beraber misiniz yoksa bu terör örgütü PYD ile YPG ile mi berabersiniz?

Ey Amerika! Ne PKK'yı bize tanıtabilirsiniz, ne PYD'yi bize tanıtabilirsiniz, ne YPG'yi bize tanıtabilirsiniz.

 

"SİZ BUNLARI TANIYAMADIĞINIZ İÇİN BÖLGE KAN REVAN İÇİNDE"

Bunları biz gayet iyi biliriz. IŞİD'i de biz biliriz, bunları da biz biliriz. Ama bunların hiçbirini bugüne kadar tanıyamadınız. Siz bunları tanıyamadığınız için bölge kan revan içinde.

 

"BU NASIL ORTAKLIK!"

Bu nasıl ortaklık? Anlatmak mümkün değil. Defalarca anlatmamıza rağmen karşımızda susuyorlar."

 

"BM, SEN NE İŞE YARIYORSUN?"

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği dün Türkiye'ye, Halep'ten kaçan mültecilere uluslararası yükümlülükler kapsamında sınırı açma çağrısında bulunmuştu. Erdoğan, BM'ye de sert sözlerle yüklendi:

"Mültecileri öcü gibi görenlerin, bu sorunun sebebi Esed'e göz yummaları şaşırtıcıdır. Ne diyor BM, mültecilere sınırı açın. Sen ne işe yarıyorsun? Biz 3 milyon insan aldık. Siz ne aldınız, hangi ülke aldı? Bin mültecinin lafını yapıyorsunuz. Bize yapılan maddi yardım 450 milyon dolar. Bizim harcamamız 10 milyar dolar."

"SURİYE'DE ÖLENLERİN CANINI DAHA AZ DEĞERLİ GÖRMEK İNSANLIKTAN NASİBİNİ ALMAMAKTIR"

Terör için İstanbul ve Ankara'nın diğer başkentlerden farklı olmadığını acı tecrübelerimizden biliyoruz. Suriye'de ölenlerin canını daha az değerli görmek insanlıktan nasibini almamaktadır. Patlayan bombaları görmemek ikiyüzlülüğün ta kendisidir. Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste. Allah bizi zalimlerin yanında olmaktan muhafaza eylesin."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.