Erdoğan'ın posterlerine YSK’dan yasak

Erdoğan'ın posterlerine YSK’dan yasak
Diyarbakır'da Seçim Kurulu, Erdoğan’ın kentin ana arterlerindeki posterlerinin yasaya aykırılık nedeniyle kaldırılmasına karar verdi.

16 Nisan referandumu öncesi Diyarbakır başta olmak üzere birçok kentin ana arterlerinde bulunan aydınlatma direklerine AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın posterleri ve Türk bayrakları astırıldı. Bu uygulama kimi yerlerde valiliklerin kimi yerde de kayyım atanan belediyeler eliyle yapıldı. Diyarbakır'da çevre yolu, Urfa Bulvarı ile Elazığ caddesindeki tüm aydınlatma direklerine asılan posterler ve bayraklar, Erdoğan'ın 3 Haziran'da Diyarbakır'da katıldığı miting öncesi yenilendi.

POSTERLERİN SÖKÜLMESİ İSTENDİ

HDP Diyarbakır İl Örgütü, bu uygulamayla 298 Sayılı 'Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanunu'nun 60 ve 61. maddelerinin ihlal edildiği gerekçesiyle İl Seçim Kurulu'na başvurarak posterlerin sökülmesini talep etti.

Diyarbakır İl Seçim Kurulu, HDP'nin başvurusunu değerlendirmek üzere Bağlar İlçe Seçim Kurulu'na yazı yazdı. Başvuru üzerine toplanan Bağlar İlçe Seçim Kurulu, 298 Sayılı Yasaya uygun bir şekilde karar verdi. Kararda, söz konusu yasanın 60 ve 61'inci maddeleri ile YSK’nin 26 Mayıs 2018 tarih ve 331 Sayılı kararına yer verilerek, "Bağlar İlçe Seçim Kurulumuzun 4 Haziran 2018 tarih ve 2018/116 sayılı kararına aykırı olarak Diyarbakır Hava Alanından Diyarbakır Adliyesine giden yolun, Bağlar İlçe Seçim Bölgesi sınırlarında kalan kısmının orta refüjlerinde yer alan aydınlatma direklerine asılan cumhurbaşkanı adaylarından Recep Tayip Erdoğan'ın posterlerinin kaldırılmasına…" ifadelerine yer verildi.

Alınan karar, oy birliğiyle kabul edilirken, AKP'li üye Gülami Seyyit Cengiz, hala asılı bulunan posterlere ilişkin, "Posterler zaten kaldırılmış olduğundan, talebin konusu kalmamakla çoğunluk görüşüne katılmıyorum" şeklinde karara şerh düştü. (Kaynak: Mezopotamya Ajansı)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.