ERGANİ ÇÖPLÜĞÜ TEHLİKE SAÇIYOR

ERGANİ ÇÖPLÜĞÜ TEHLİKE SAÇIYOR
Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde yeni yerleşim yerlerinin yakınında bulunan şehir çöplüğü vatandaşların sağlığını tehdit ediyor.

Vatandaşlar, sineklerden ve kötü kokudan dolayı evlerinin camlarını bile açamaz hale geldiklerini belirterek, belediyenin bu konuya çözüm bulmasını istiyor.

  Ergani’de ilçenin doğusunda ve şehre uzak sayılabilecek bir yerde kurulan şehir çöplüğü, yeni yerleşim yerlerinin çöplüğün yakınına inşa edilmesi nedeniyle bölgede yaşayan vatandaşların sağlığını tehdit etmeye başladı. Kıralan mevkiinde yaşayan vatandaşlar, çöplükten gelen koku ve yangınlar sonucu oluşan dumanın zararlarına karşı yetkililerin bir çözüm bulmasını istiyor. Çöplükten duyduğu rahatsızlığı ifade eden Kerem Aslan, dumanın ve oluşan kötü kokunun hem insan sağlığını hem de ekolojiyi tehdit ettiğini, evlerinin camını bile açamaz hale geldiklerini dile getirdi. Yazın da gelmesiyle birlikte çoğalan sineklerin özellikle çocuklarının sağlığı için de tehlike oluşturduğunu aktaran Aslan, "Ergani Belediyesi’nin bu soruna bir çözüm üretmesini istiyoruz. Ya bu çöplüğü başka bir yere taşısınlar ya da kokuya ve yangınlara bir çözüm bulsunlar” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.