Ergani kırsal mahalle yollarında 121 km yol çalışması

Ergani kırsal mahalle yollarında 121 km yol çalışması
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 102 kırsal mahallesi olan Ergani ilçesinin 38 mahallesinde 121 kilometre asfalt, sathi kaplama, stabilize yol ve kilitli parke taşı çalışması yürüttü.

 

 İlçedeki çalışmaları yüzde 91 oranında tamamlayan Belediye, Ergani kırsal mahalle ve grup mahalle yollarına bu yıl 3 milyon 880 bin lira yatırım yaptı.

 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı Kırsal Hizmetler Şube Müdürlüğü, 17 ilçenin kırsal mahallelerinde çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

 

Ergani ilçesinde de asfalt, sathi kaplama, stabilize yol ve kilitli parke taşı çalışmalarını büyük bir özveriyle sürdüren Kırsal Hizmetler Şube Müdürlüğü ekipleri, ilçedeki kırsal mahalle yollarında 32 km 1. kat asfalt sathi kaplama, 29 km stabilize yol ve 4 menfez çalışmasını tamamlandı. 60 km yolda ise 2. kat asfalt sathi kaplama çalışması tamamlama aşamasına geldi.

 

32 km yol çalışması tamamladı

 

Buna göre, Kırsal Hizmetler Şube Müdürlüğü ekipleri, ilçede Sallar Mahalle Yolu, Daldudak Mahalle Yolu, Güneycik Mahalle Yolu, Yamaçlar Mahalle Yolu, Yamaçlar-Dartavi Mahalle Yolu, İncehıdırSultantepe Mahalle Tolu, Kayan-Kayıksan Mahalle Yolu, Selman-Yeşilçayır Mahalle Yolu, Bostanek-Pamuklu-Geçit Grup Yolu, Kavaklı Mahalle Yolu, Yukarı Bitikçi Mahalle Yolu, İncehıdır-Savaş Mahalle Yolu, Çakartaş Taveran Mahalle Yolu,Cömert Mahalle Yolu, Pınarkaya Gedikler Mezrası ve Pınarkaya Mahalle Yolu'nda 32 km 1. kat asfalt sathi kaplama çalışmasını tamamladı.

 

Stabilize yol, menfez ve kilitli parke taşı

 

Ekipler, Üçkardeş Mahalle Yolu, Kayan-Kayıksan Mahalle Yolu, Selman-Yeşilçayır Mahalle Yolu, Aşağı Bitikçi-Sakızburnu-Alho-Daldalı-Giraylar Grup Yolu, Kavaklı Mahalle Yolu, Yukarı Bitikçi Mahalle Yolu, Çakartaş-Taveran Mahalle Yolu, Pınarkaya Gedikler Mezrası ve Söğütalan-Meşedibi Mahalle Yolu'nda 29 km stabilize yol yaparken, Çukurdere Mahalle Yolu'nda 1, Bostanek, Pamuklu ve Geçit Grup Yolu'nda ise 3 olmak üzere 4 menfezin yapımını tamamladı. Yine Yukarı Sabırlı Mahalle Yolu, Çukurdere Mahalle Yolu, Güneycik Mahalle Yolu, Bostanek-Pamuklu-Geçit Grup Yolu, Bademli Mahalle Yolu, Yeşilköy Mahalle Yolu, Pınarkaya Gedikler Mezrası, Pınarkaya Mahalle Yolu, Aşağı Sabırlı Mahalle Yolu ve Bozyer Mahalle Yolu'na 22 bin 375 metrekarelik kilitli parke taşı döşendi.

 

60 km’lik yol çalışması tamamlanmak üzere

 

Kırsal mahalle yollarında çalışmalarını sürdüren ekipler, Yukarı Sabırlı Mahalle Yolu, Çukurdere Mahalle Yolu, Karaburçak-Doğan-Han Grup Yolu, Coşkun Mahalle Yolu, Köprü Mahalle Yolu, Güneştepe-Akçamelik-Aydoğdu Mahalle Yolu, Karpuzlu Mahalle Yolu, Taştepe-Hersin Mahalle Yolu, Sökündüzü Mahalle Yolu, Alitaş Mahalle Yolu, Yeniköy-Tümtepe-Torçtepe-Bozyer Grup Yolu'nda 60 km 2. kat asfalt sathi kaplama çalışmasını tamamlama aşamasına getirdi.

 

Vatandaşlar memnun

 

Çalışmalarla ilgili bilgi veren Kırsal Hizmetler Şube Müdürlüğü Ergani Şefi Ferhat Türkyılmaz, mayıs ayında çalışmalara başlandığını, eylül ayının sonunda bu yılki programın hayata geçirileceğini kaydetti. Mahalle sakinleri ve muhtarların talepleri doğrultusunda çalışmaların yürütüldüğünü anlatan Türkyılmaz, vatandaşların yapılan çalışmalardan memnun olduğunu ifade etti.

 

Türkyılmaz, "Ergani'de bu sene 32 kilometre birinci ve ikinci kat asfalt çalışması yaptık. Geçen yıldan yaptığımız 60 kilometre birinci kat asfaltın da bu sene ikinci katını yapıyoruz. İşlerimizin yüzde 91'i tamamlandı. Köy içleri ve teknik anlamda asfalta uygun olmayan 22 bin 375 metrekarelik alana ise parke taşları döşemek için çalışmamız devam ediyor." dedi.

Haber:Özcan   Yıldız

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.