Ergani'de çocuk yaşta evliliğe karşı seminer

Ergani'de çocuk yaşta evliliğe karşı seminer
Eğitim Sen Ergani Temsilciliği Kadın Meclisi, çocuk yaşta evliliklere dur demek için başlattıkları "Ben çocuğum okula gitmeyi ve büyümeyi istiyorum" adlı proje kapsamında bu kez psikolojik danışmanlık ve rehberlik öğretmenlerine seminer verdi.

DİYARBAKIR - Eğitim Sen Ergani Temsilciliği Kadın Meclisi, "Ben çocuğum okula gitmeyi ve büyümeyi istiyorum" projesi kapsamında muhtarlardan sonra bu kez ilçede görev yapan psikolojik danışmanlık ve rehberlik öğretmenlerine seminer verdi. Sermet Yalçın Anadolu Lisesi'nde verilen seminere, Diyarbakır Barosu Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Avukat Hazal Bayram Koluman, Sağlık Uzmanı Kader Kaya ile ilçede görev yapan psikolojik danışmanlık ve rehberlik öğretmenleri katıldı. Seminere ilişkin bilgi veren Eğitim Sen Ergani Temsilciliği Kadın Meclisi'nden Kezban Akbaba, proje çalışmaları kapsamında öğrenci, veli ve okul idarecilerine seminerlerin verileceğini aktardı. Yine süreç değerlendirme toplantılarının da yapılacağını dile getiren Akbaba, tüm çalışmaların raporlaştırılacağını kaydetti.

Seminer'de söz alan Diyarbakır Barosu Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Hazal Bayram Koluman, çocuk evlilikleri ve hukuki boyutuna ilişkin sunum yaparken, Sağlık Uzmanı Kader Kaya ise çocuk yaşta evliliklerin kişide yarattığı sağlık problemlerine ilişkin sunum yaptı.(diha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.