Ergani’de Sahte pekmez satılıyor iddiası

Ergani’de Sahte pekmez satılıyor iddiası
Vatandaşa uzun süre glikoz katkılı sahte bal yediren dolandırıcılar, şimdi de pekmez sektörüne el attı.

 

Ergani ilçesinde köy pazarında kurulan tezgahlarda satılan pekmezlerin çoğunluğunun glikozdan yapıldığı öğrenildi. Sağlık açıdan büyük tehlike oluşturan bu durumla ilgili İlçe Gıda Tarım Müdürlüğü ve Belediye zabıta ekiplerinin harekete geçmesi istendi.

Pekmez ve pestillerin pazarlarda satılmaya başlandığı şu günlerde Ergani İlçesi’ndeki köy pazarında glikoz katkılı pekmez ve pestiller ile bağ helvası satıldığını söyleyen vatandaşlar. Sağlık açısından büyük tehlike oluşturan bu durumdan şikayetçi olan Erganililer, denetimsizlikten yakındılar.

İlçe Gıda Tarım Müdürlüğü’nün köy pazarında denetim yapmamasından dolayı sağlıksız yiyecekler tükettiklerini ifade eden Erganililer, bunun dolandırıcılık kapsamına girdiğini söyledi.

Piyasanın giderek bozulduğunu ifade eden vatandaşlar, “Geçmiş yıllara oranla tamamen organik pekmez ve bu pekmezlerden üretilen pestili zor buluyoruz. Köy pazarında artık glikozdan yapılmış pekmezler satılıyor. Özellikle bazı tüccarlar bu piyasayı bitirdi.

Denetimsizlik yüzünden vatandaşlar organik pekmez yiyemez olduk. Bu konuda yetkili kurumlara çağrıda bulunuyoruz. Denetimler sıklaştırılmalıdır” diye konuştular. (AA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.