Eruh Alay Komutanlığı 350 askeri ile Bayıryüzü Köyü nüfusuna geçti!

Eruh Alay Komutanlığı 350 askeri ile Bayıryüzü Köyü nüfusuna geçti!
Eruh Alay Komutanlığı'na bağlı 350 askerin Bayıryüzü köyüne kayıt yaptırdığı ortaya çıktı. BDP'liler, 'Seçmen kütüklerine müdahale' olarak gördükleri kayıtlar için hukuki işlem başlatmaya hazırlanıyor.

SİİRT - BDP Eruh İlçe Örgütü; Eruh Belediyesi'nin hizmet alanı dışında kalan Eruh Alay Komutanlığı'na bağlı 350 askerin Bayıryüzü köyünde gösterilmesine ilişkin parti ilçe binası önünde basın açıklaması yaptı. Düzenlenen basın açıklamasına BDP Eruh İlçe Başkanı Hüseyin Alan, Belediye eş başkan adayları Hüseyin Kılıç ve Eda Kilis'in yanı sıra çok sayıda BDP'li katıldı. BDP'liler Eruh Belediyesi hizmet alanı dışında kalan ve ilçeye 7 kilometre uzaklıkta bulunan Eruh Alay Komutanlığı'ndaki askerlerin Eruh'un Bayıryüzü (Rêjnav) Köyü nüfusuna kayıtlarının yapılarak oy kullanacak olmalarını demokratik bulmadıklarını açıkladı. 

'Seçmen kütüklerine müdahale' 

BDP adına açıklama yapan ilçe başkanı Hüseyin Alan, 30 Mart yerel seçimlerinde seçimlerin demokratik ve hukuki bir zeminde geçeceğine ilişkin duydukları kaygıları dile getirdi. "Siirt Valisi Ahmet Aydın ve Eruh Alay Komutanlığı'nın AKP'nin birer il ve ilçe başkanı gibi seçmen kütüklerine müdahale etmesinden anlaşılmaktadır" şeklinde konuşan Alan, "Eruh Alay Komutanlığı ilçe merkezinden 7 kilometre uzaklıkta olmasının yanı sıra bir dağ tepesindedir. Söz konusu alay binaları belediyenin mücavir alanını dışında olup özel idareye bağlıdır. Adrese dayalı seçim sistemiyle 350 askerin Bayıryüzü (Rêjnav) Köyü nüfusuna geçmiştir" dedi. 

'Seçimlere şimdiden şaibe karıştırılmaya başlanmıştır'

Eruh Alay Komutanı'nın konuyla ilgili Siirt Valiliği ile irtibata geçerek Eruh ilçe seçim kuruluna daha sonra da YSK'ya itirazda bulunduklarını belirten Alan, Alay Komutanlığı ve valiliğin siyasi partiler gibi hareket ettiklerini vurgulayarak, mülki amirlerin bağımsız ve tarafsız olmaları gerektiğine vurgu yaptı. Alan, "Seçimlere şimdiden şaibe karıştırılmaya çalışılmaktadır. Görülen o ki coğrafyamızda her ne kadar fiziki savaş son bulmuş olsa da psikolojik savaş devam etmektedir" ifadelerini kullandı. Halkın iradesi üzerindeki baskıları kabul etmediklerini vurgulayan Alan, "Başbakan'ın övünerek bahsettiği ileri demokrasi sözde kalmıştır" dedi. 

Alan, belediye çalışma alanın dışında kalan Eruh Alay Komutanlığı'na bağlı askerlerin Eruh'ta oy kullanmasını kabul etmediklerini vurguladı. Avukat M. Sabır Taş, Belediye adına konuyla ilgili hukuki girişimlerin gerçekleştirildiğine de değindi.

eruh1.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.