Eş Başkanlar Kobanili ailelerle bir araya geldi

Eş Başkanlar Kobanili ailelerle bir araya geldi
Diyarbakır Rojava ve Şengal komisyonu tarafından ‘Kapını aç, aşını paylaş’ yardım kampanyası devam ediyor.

Diyarbakır'a yirmi bine aşkın kişinin göç ettiğini bu kişilerden yedi binin Yenişehir ilçesinde olduğunu  belirten Eş Başkan Selim Kurbanoğlu, “ Özellikle çocuk maması ve kuru gıdaya acil olarak ihtiyaçları bulunmaktadır. Halkımız bu konuda çok duyarlı herkes elinden gelen yardımı yapmaya çalışıyor. Bu zorluğu halkımızın desteğiyle aşacağız “ dedi. Eş Başkan Ülkü Baytaş  ise, kampanya nedeniyle duyarlılık gösteren esnafa teşekkür etti.

Ardından Aziziye Gürdoğan mahalle evinde yapılan toplantıya katılan Eş başkanlar, Kobanili yurttaşlarla bir araya geldi.

Sizler  Amed’in birer parçalarısınız.

Halk toplantısında konuşan Eş başkan Kurbanoğlu,” Yapay sınırlara rağmen siz Kobanililerle beyinlerimiz ve kalplerimiz aynı şeyi söylemektedir. Sizleri burada misafir olarak görmediğimizi bir kez daha belirtmek istiyoruz. Sizler artık bu toprakların ve Amed’in birer parçalarısınız.Bugüne kadar yapmış olduğumuz çalışmalarla , yerel yönetimlerde katılımcılığı esas alarak gerçekleştirmeye çalıştık "dedi.

Konuşmasında Kobanili yurttaşlarla tek parça olduklarını belirten Kurbanoğlu, birlik beraberlik ve dayanışma sonucunda Kürt halkının haklı mücadelesi, tüm dünyaya birer emsal teşkil ettiğinin altını çizdi.

Yaklaşık olarak 40 yıldır Kürt halkının özgürlük mücadelesi kadın, genç ve analarla birlikte dört bir coğrafyada sürdüğünü dile getiren Kurbanoğlu, ödenen bu bedeller elbette küçümsenecek nitelikte değildir. Bu  mücadelede şahadete ulaşmış insanlarımızın önlerinde saygıyla eğiliyoruz” şeklinde konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.