Eş Başkanlar, Suriçi’ni zorunlu terk eden aileleri ziyaret etti

Eş Başkanlar, Suriçi’ni zorunlu terk eden aileleri ziyaret etti
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin Sur ilçesindeki evlerini terk etmek zorunda kalan ailelere yönelik yardımları devam ederken, Eş Başkanlar Gültan Kışanak ile Fırat Anlı, ilçeden göç eden aileleri ziyaret etmeye devam ediyor.

 

 

Eş Başkan Kışanak ile Anlı, Sur ilçesini terk ederek Yenişehir ilçesine yerleşen Dağ ve Benekli ailelerini ziyaret etti. İlk önce Dağ ailesinin evine giden Eş Başkanlar, evde beraber ikamet eden dört aileyle sohbet etti, sorunlarını dinledi. Dayanışma içerisinde zor günlerin üstesinden gelineceğini kaydeden Eş Başkanlar, yurttaşların mağduriyetinin giderilmesi için tüm imkanların seferber edildiğini ve edileceğini söylediler.

Dağ: Dimdik ayaktayız

Aile bireylerinden Necip Dağ, Hasırlı Mahallesi’ndeki evlerinin top ve tanklardan hasar gördüğünü belirterek, mağdur olduklarını, dört aile ile birlikte kiraladıkları evde kaldıklarını ifade etti. Dağ, “Sur’da hasar görmeyen tek bir ev kalmadı; ama biz buna rağmen dimdik ayaktayız.” dedi.

Üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız

Evdeki yurttaşlarla sohbet eden Eş Başkan Anlı ile Kışanak, mağdur olan insanları kendi aileleri gibi gördüklerini kaydederek, “Bütün meslek odalarıyla bir araya geliyoruz, ne yapabilirizi konuşuyoruz. Mağdur olan insanlarımızı bu zor ve zahmetli günlerde yalnız bırakmayalım. Şengal ve Kobani’den insanlarımız geldi, evlerimiz yakıldığı zaman insanlarımız mecbur kaldı göç etti. 2 aydan fazladır Sur’da sokağa çıkma yasağı sürüyor.Evet her şeye rağmen biz beraberiz, üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız.” şeklinde konuştular.

Yurttaşlar yaşadıklarını anlattı

Eş Başkanlar, daha sonra Benekli ailesini ziyaret etti. Üç ailenin ikamet ettiği evde Eş Başkanlar, yurttaşlardan evlerini terk etmek zorunda kaldıkları süreci ve yaşadıkları mağduriyeti dinledi. Piroz Benekli, Sur’dan çıkmak istemediklerini; ancak yaşları küçük olan torunları için çıkmak zorunda kaldıklarını söyledi. Bir an önce arzu ettikleri barışın gelmesini isteyen Piroz, Eş Başkanları Sur’da bulunan evinde ağırlamak istediğini belirtti.

Haber: Aziz Fidancı

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.