Eski başkan yardımcısına 25 yıl hapis istemi

Eski başkan yardımcısına 25 yıl hapis istemi
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Bismil Belediye eski başkan yardımcısına 25 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturması kapsamında geçen 22 Kasım'da tutuklanan Bismil Belediyesi eski eş başkan Başkan Yardımcısı Şeyhmus Aydın hakkında, 15 yıldan 25 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

​ Diyarbakır 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede, PKK örgüt mensupları ile irtibatlı şekilde faaliyette bulundukları değerlendirilen kişilerin deşifre edilmesi amacıyla soruşturmanın başlatıldığı kaydedildi.

GİZLİ TANIK: İHALELERDEN ÖRGÜTE MALİ DESTEK SAĞLANDI

İddianamede, soruşturma kapsamında Göktürk isimli gizli tanık ifadesinde şunları aktardı; "2014 yılında 2 kez, 45'er günlük sürelerle Kuzey Irak’ta bulunan PKK terör örgütünün Kaniyeraşe kampında örgütsel eğitim aldığını duydum. Bu şahsın belediye başkan yardımcısı olması, PKK terör örgütünün üst düzey yöneticileri ile ilişki içerisinde olması nedeniyle olmuştur. Bismil Belediyesi'nin düzenlediği ihalelerde yolsuzluk yaparak, ihalelerin örgüt yanlısı işadamlarına verilmesini sağlamaktadır. İhaleleri alan işadamlarından PKK terör örgütüne yüklü miktarlarda para aktarımı yaptırarak, mali destek sağlamaktadır. Terör örgütünün miliş/işbirlikçilerinin kırsala gidip gelmelerinde kullanacakları araçları Bismil Belediyesi'nden sağlamaktadır. PKK terör örgütünün kırsal alanlarda bulunan örgüt mezarlıklarına belediye imkânlarını kullanarak inşaat malzemesi, araç gereç ve belediye çalışanlarından işçi göndermektedir. Belediye Başkanı, Muhasebe Müdürü ve Mutemet ile birlikte belediyenin düzenlenen tüm ihalelerde ve imar planlarında yolsuzluk yaparak, elde edilen geliri PKK terör örgütüne aktarmaktadırlar. Belediyeye mal ve hizmet satın almadan, almış gibi göstererek parayı PKK terör örgütüne aktarmaktadırlar. Belediye başkanlığı bilgisi dâhilinde ruhsatsız faaliyet yürüten kum ocakları ve hazır beton santralleri var. Bunların faaliyetlerine ruhsatsız devam etmeleri karşılığında rantın bir bölümünün PKK terör örgütüne aktarıldığını duydum. Belediyeye alınacak personel özellikle PKK terör örgütü mensubu olup, kırsal alanda güvenlik güçleri ile girdikleri çatışmalarda ölen kişilerin yakınlarından seçilmektedir. Cezaevine girenlerin eşleri veya akrabaları belediyede işe alınmış gibi gösterilerek bu kişilere maddi destek sağlanmaktadır. Usulsüzlükler Belediye Başkanı Cemile Eminoğlu ve Başkan Yardımcısı Şeyhmus Aydın’ın talimatları ile yapılmaktadır"

SAVCI: KCK MAHKEMESİNDE İFADESİ ALINMIŞ

Şeyhmus Aydın'ın hendek olayları döneminde PKK/KCK’ye yönelik sürdürülen operasyonları protesto etmek amacıyla yapılan eylemlere katıldığını belirten savcı, 21 Ağustos 2016 tarihinde Bingöl'de bir araçta yakalanan Azad Farqin kod adlı Nevzat Gündüz ve yanındaki örgüt mensuplarına ait dijital dokümanlar ele geçirildiğini kaydetti. Ele geçirilen materyal içerisinde 'Bismil soruşturma tutanakları.doc' isimli bir belge bulunduğunu kaydeden savcı, belge içeriğinde Şeyhmus Aydın'ın KCK tarafından oluşturulan mahkemede ifade verdiğinin tespit edildiğini vurguladı.

HENDEKLERİN KAPATILMASI İÇİN İŞ MAKİNESİ VERMEDİĞİ İDDİASI

Örgüt mensuplarının açmış oldukları hendeklerin kapatılması için emniyetin istediği kepçeyi vermeyerek, örgütün emir ve talimatları doğrultusunda hareket ettiği iddia edildi. İddianamede, Aydın'ın konumunu kullanarak belediyenin bütçesinden yurt dışındaki örgüt mensuplarına yardım gönderdiği de ifade edildi.

'HENDEKLERİN KAPATILMASINA YARDIMCI OLDUM'

İddianamedeki iddialara ilişkin suçlamaları reddeden Şeyhmus Aydın, "Örgütle bağlantım yok. Örgüt mensuplarına malzeme temin etmedim. Belediye döneminde ihalelerin tamamı şeffaftır. İhalelerin hiçbir yerinde bulunmadım. Hiçbir mezarlığa belediye aracını göndermedim. Belediye başkan yardımcılığı yaparken örgüt adına not alıp, bir yere vermedim. Benim örgüt ile hiçbir ilişkim yoktur. Belediye imkanlarını kesinlikle örgüt adına kullanmadım. Belediyeye ait kepçeyi bizzat emniyete götürerek, hendeklerin kapatılmasında yardımcı oldum. Ayrıca örgütün mahkemesine giderek ifade vermedim" ifadelerini kullandı. (DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.