ET TÜKETİMİ İKİ KATINA ÇIKTI

ET TÜKETİMİ İKİ KATINA ÇIKTI
SİİRT - Ramazan ayı dolayısıyla bu yıl Siirt'te et fiyatlarına zam yapılmaması tüketimi iki katına çıkardı. Yoğun siparişler et satıcıların işine yaradı.

 ET TÜKETİMİ İKİ KATINA ÇIKTI

SİİRT - Ramazan ayı dolayısıyla bu yıl Siirt'te et fiyatlarına zam yapılmaması tüketimi iki katına çıkardı. Yoğun siparişler et satıcıların işine yaradı. 
Siirt'te yaklaşık bir ay öncesine kadar hazırlıklarını tamamlayan kasaplar, Ramazan ayında satışlara başladı. Bu yıl kırmızı ete olan rağbetin arttığını dile getiren et satıcıları, geçen yıl kilosu 25 liradan sattıkları kırmızı eti bu yıl da 25-28 lira arasında zamsız satılmasının tüketimi arttırdığını söyledi. Ramazan ayında et ve et ürünlerinin fiyatlarına zam yapılmamasının hem halka hem de satıcılara yaradığını aktaran Siirt Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Başkanı Rıfat Ayyıldız, vatandaşların her Ramazan’da olduğu gibi bu yıl da et ve et ürünlerine yoğun bir talebin gösterdiğini aktardı. Satışların artmasındaki en büyük etkenin, esnafın Ramazan fırsatçılığı yapmaması, fiyatları önceki aylarla aynı tutmasından kaynaklandığını kaydeden Siirt Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ayyıldız, esnafın halka kaliteli ürün sunmak için gereken hassasiyeti gösterdiğini söyledi. Ayyıldız, "Nitekim de Ramazan ayının gelmesi ile birlikte sözümüzü tuttuk ve fiyatlara zam yapmadık. Bu şekliyle esnaflarımızın Ramazan fırsatçısı olmadığını göstermiş olduk. Bu hem halkımızın hem de esnafımızın yararına oldu" dedi.
Son birkaç gündür et tüketiminin normal günlere oranla iki katına çıktığını belirten et satıcısı İlhami Özlen ise, "Ramazan ayında ete zam yapılmayacağı haberini alanlar kasap ve et marketlerde et siparişi vermeye başladı. Hatta öyle ki ben bile siparişlere yetişemedim. Çünkü et, Siirtlilerin sofralarının vazgeçilmezidir. Muhtemelen fiyatlarda pahallı gelmediğinden bu yıl artan rağbet işimize yaradı" diye konuştu. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.