Evinde yaptığı pastaları internetten satıyor

Evinde yaptığı pastaları internetten satıyor
Adıyaman'da düzenlenen yemek yarışmasında birinci olan kadın, evinde yaptığı pastaları, oğlunun kurduğu internet sitesi üzerinden tüketiciye ulaştırıyor.

 

Adıyaman'da girişimciliğe soyunan Gül Özçakmakçı, evinde yaptığı pastaları, oğlunun kurduğu internet sitesi üzerinden satıyor.Adıyaman Valiliği tarafından 2010 yılında düzenlenen "Yöresel Ev Yemekleri" yarışmasına katılan Özçakmakçı, birinci oldu. Bunun üzerine Azerbaycan'da okuyan oğlu Fatih Özçakmakçı, annesine e-ticaret sistemi üzerinden "www.gulabla.net" adlı e-pastane kurdu.

Özçakmakçı, evinde yaptığı 170 çeşit börek, pasta, kek, yaş pasta, şerbetli tatlı, kurabiye, tart, pizza, kanepe ve poğaçaları kurulan internet sitesi üzerinden satmaya başladı.Sipariş üzerine ürünlerini müşterilerin evlerine kadar gönderen Özçakmakçı, şimdi de Türkiye genelinde satış yapmayı planlıyor. Özçakmakçı, yaptığı açıklamada, girdiği yarışmanın ardından 4 yıl önce internetten pasta satışı yapmaya başladığını söyledi.Siparişleri alan müşterilerin memnuniyetlerini ilettiklerini dile getiren Özçakmakçı, en çok butik pastanın rağbet gördüğünü aktardı.

İl dışından da yoğun pasta siparişleri aldıklarını ancak kargoda yaşanan ezilme tehlikesinden dolayı il dışına pasta göndermede sıkıntı yaşadıklarını vurgulayan Özçakmaçı, bu nedenle özellikle Adıyaman içinde yoğunlaştıklarını anlattı.Ev hanımlarına seslenen Özçakmakçı, "Kadınlarımız evlerinde boş oturmasınlar, üretken olsunlar. El işi yapsınlar, pasta yapsınlar. Televizyon başında vakitlerini geçirmesinler. Çeşitli işler yaparak aile bütçelerine katkıda bulunsunlar" dedi.Türkiye'de başka e-pastane duymadığına işaret eden Özçakmakçı, zamanla önce il dışına sonra da Türkiye genelinde satış yapmayı planladığını kaydetti.

ANNESİNE İNTERNET SİTESİ KURDU

Oğul Fatih Özçakmakçı da e-ticaret satış sistemiyle Azerbaycan'da okuduğu sırada tanıştığını söyledi. Üniversite eğitimi sırasında annesinin pasta beceresini değerlendirmek için böyle bir internet sitesi kurduğunu ifade eden Özçakmakçı, "Özellikle il dışından çok sipariş alıyoruz ancak kargo güvenli olmadığı için bu çağrılara cevap veremiyoruz. Bu konuda kargo şirketleriyle görüşmelerimiz sürüyor. Eğer pastaya zarar gelmeyeceğini garanti ederlerse il dışından gelen siparişleri de karşılayabileceğiz" diye konuştu.İnternetten satış yaptıkları için fazla masrafları olmadığını dile getiren Özçakmaçı, bu nedenle ürünlerini daha ucuza tüketiciye ulaştırdıklarını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.