EV'LENİYORUZ FUARINA GÖRKEMLİ AÇILIŞ

EV'LENİYORUZ FUARINA GÖRKEMLİ AÇILIŞ
EV'LENİYORUZ FUARINA GÖRKEMLİ AÇILIŞ

 

Saffet AZBAY-Aziz FİDANCI

Diyarbakır Ev'leniyoruz fuarı renkli görüntülerle başladı. Fuarın ilk gününe vatandaşlar büyük ilgi gösterdi, ilgi çekici etkinlikler yapıldı. Nikah töreni fuar alanında yapılan genç çifte hediye yağdı.

İlk Gün Yoğun Geçti

TÜYAP tarafından organize edilen, Diyarbakır Valiliği, Büyükşehir Belediyesi,Ticaret Ve Sanayi Odası,Ticaret Borsası ile Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği gibi oda ve STK'larca desteklenen Diyarbakır Ev'leniyoruz fuarı renkli görüntülerle başladı.

Yerel Firma Ve Yerel Ürünler

Evlilik hazırlıkları, konut projeleri, mobilya,aksesuar,dekorasyon,züccaciye,gelinlik,damatlık,abiye kıyafet,çeyiz,halı, düğün organizasyon,beyaz eşya,ev elektroniği gibi alanlarda stantların açıldığı fuarda 60'sı bu bölgeden olmak üzere 80'den fazla firma katılıyor. Fuarın açılışına Vali Vekili Ahmet Naci Helvacı, STK ve oda başkanları, kamu kurum müdürleri,iş dünyası ve il dışından gelen davetliler katıldı.

Diyarbakır Hak Ettiği Yerde Değil

Vali Vekili Ahmet Naci Helvacı, saygın ve köklü bir geçmişi olan Diyarbakır'ın hem ekonomik hem de sosyal olarak hak ettiği yerde olmadığına dikkat çekerek bu gibi organizasyonların kentin kabuğunu kırmasını sağlayacağını söyledi. Helvacı,"Bugün Türkiye'de bir kaç önemli kenti saydığımızda Diyarbakır tarihi,kültürü ve değerleriyle ilk sıralarda yer almaktadır.Çok önemli bir konumu,güzellikleri ve potansiyeli var.Ne var ki olması gereken yerde değil.Bu olumsuzlukları aşmak hepimizin elindedir.Bu gibi fuarlar ve organizasyonları önemsemek ve sayısını artırmak lazım.El birliği ile  bu kadim kenti layık olduğu yere getireceğiz" dedi.

 

2018'de Fuar Üstüne Fuar

Tüyap Anadolu Fuarları Genel Müdürü Cihat Alagöz, ziyaretçi rekoru kıran tarım fuarından sonra Diyarbakır Ev'leniyoruz fuarı için söz verdiklerine dikkat çekerek Diyarbakır için ilk olan fuarın rekor ziyaretçi ve ticari kazançlarla tamamlanmasını beklediklerini söyledi.2018 yılının Diyarbakır için dolu dolu geçmesi için çalıştıklarını belirten Alagöz,"Çok önemli sektörler üzerine 7 fuar yapmayı planlıyoruz. Diyarbakır en iyisini hak ediyor" dedi.

 

Genç Çifte Hediye Yağdı

DTSO Başkanı Ahmet Sayar,DESOB Başkanı Alican Ebedinoğlu ve Ticaret Borsası Başkanı Engin Yeşil de fuarın kent ekonomisine sağladığı katkıya dikkat çeken konuşmalar yaptı.

Fuarın açılışında Metin Güneş-Tuba Saka çiftinin nikahı Vali Yardımcısı Ahmet Naci Helvacı ve STK başkanlarının katıldığı mini törenle kıyıldı. Oda ve STK'lar ile fuara katılan firmalar genç çifti hediye yağmuruna tuttu.

 

Kadınlar Daha Çok İlgi Gösterdi

Yöresel kıyafetler ve ürünlerin sergilendiği mini defile ilgiyle izlendi.

Fuara ilgi gösteren vatandaşlar, hem de çeşitli ürünlerin sergilendiği stantları ziyaret edip alış-veriş yaptı,hem de hatıra resimleri çekti ve ikram edilen yiyecek ve içecekleri tadıp güzel bir gün geçirdi. Kadınlar ile evlilik hazırlığı yapan çiftlerin ilgisi dikkat çekti.

 

Eğlence Ve Müzik

Eğlence ve müziğin de olduğu fuarda renkli görüntüler sergilendi. Fuar, Pazar gününe kadar Ergani yolu üzerindeki Tüyap alanında ziyaretçilere açık olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.