Evlenme izni çıkmadı, iki genç intihar etti

Evlenme izni çıkmadı, iki genç intihar etti
Muş’un Korkut ilçesinde 7 yıldır birbirlerini seven iki genç, evlenmelerine izin verilmediği için 3 gün arayla intihar etti. Üzücü olay sosyal medyada da Türkiye'nin gündemine oturdu.

Serhat Özdemir

TİGRİS HABER - Korkut ilçesi Tan köyünde birbirlerini 7 yıldır seven Dilan T. ve Yakup S. Kendi aralarında evlenme kararı aldı. İddialara göre Yakup ve ailesi Dilan'ı ailesinden istedi. Aylarca süren ısrarlara rağmen, Dilan'ın ailesi evliliğe karşı çıktı. Sevdiğine kavuşamayan Dilan, 10 Ağustos günü intihar etti. Acı haberi alan Yakup S. ise kendine zarar vermemesi için sürekli ailesi tarafından kontrol edilmesine rağmen, 13 Ağustos günü intihar etti. Genç çift köylerinde yan yana defnedildi.

'Sosyal medya gündeminde yankı uyandırdı'

Yaşanan acı olayın ardından, sosyal medyada yurttaşlar Dilan ve Yakup'u paylaştı. Kısa sürede yayılan hüzünlü haber Türkiye gündemine girdi. Genç çiftin hikâyesi acı bir olay olarak, hafızalara da kazındı. Sosyal medya kullanıcıları, birbirlerini seven gençlerin kavuşması gerektiğini ve bir daha böyle acıların yaşanmaması gerektiğini belirtti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum