Eximbank'tan Diyarbakır’a çıkarma!

Eximbank'tan Diyarbakır’a çıkarma!
Türk Eximbank yönetimi, Diyarbakır’da iş ihracat gerçekleştiren iş insanları ile bir araya geldi.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) tarafından kentte fabrikaları bulunan ve farklı ülkelere ihracat gerçekleştiren iş insanlarına kredi olanaklarının tanıtılması amacıyla toplantı düzenlendi. Bir otelde gerçekleştirilen toplantıya DTSO Başkanı Mehmet Kaya, Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım, Türk Eximbank Tahsis Daire Başkanı Ercüment Levent, Türk Eximbank Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Enis Gültekin, kentte faaliyet yürüten iş insanları ve davetliler katıldı.

eximbank-(1).jpg

BÖLGENİN SORUNLARI GÖZ ARDI EDİLMEMELİ

Açılış konuşmasını gerçekleştiren DTSO Başkanı Mehmet Kaya, yönetimlerinin davetini kırmayarak Diyarbakır’a gelip iş insanlarına krediler ile ilgili bilgi verecek olan Eximbank yönetimine teşekkür etti. Kentteki bazı bankaların iş insanlarına kredi verirken birçok prosedür ortaya koyduğuna dikkat çeken Kaya, Eximbank’ın kredi verirken bölgenin sorunlarını da göz ardı etmemesini istedi.

DİYARBAKIR’A EXİMBANK İRTİBAT NOKTASI AÇILMALI

Diyarbakır ihracatı 2017 TÜİK verilerine göre 206 milyon dolar olup, toplam ihracattaki payı %1,37, il sıralaması ise 36’dır. İhracat yapan firma sayımız 150 civarında olup, bu sayının arttırılması, daha fazla işletmemizin ürün ve hizmet ihracatına yönelmesi için ilde ihracat altyapısının geliştirilmesi gerekmektedir

Eximbank’ın daha fazla ihracat yapan firmaya KOBİ’ye erişim hedefine ulaşması için bölgemizde Diyarbakır İrtibat noktasının açılması önemlidir. İmalat sanayinin yanında turizm ve inşaat sektöründe de belirli potansiyele sahip ilimizde açılacak irtibat noktası ile  ürün ve hizmet ihracatında artış sağlanması mümkün olacaktır. İşletmelerimizin yaşadığı finansal sorunlar ihracat kredileri ile desteklenecek, sigorta hizmetleri ile de riskli gördükleri pazarlara açılmalarına katkı sunulacaktır.

Oda olarak bu altyapıyı geliştirmek için Eximbank Genel Müdürlüğümüze Diyarbakır Eximbank İrtibat Noktası’nın Odamız bünyesinde açılmasını yer, teknik altyapı ve personel ihtiyacını karşılamayı taahhüt ediyoruz’’dedi.

Diyarbakır’a Eximbank İrtibat Bürosu Müjdesi

Daha sonra konuşan Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım Eximbank’ın ihracatçılara destekleri hakkında bilgi vererek Diyarbakır’a irtibat bürosu açılacağı sözü verdi.

Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım, ilk başta Türk Eximbank hakkında bilgi vererek Türk Eximbank olarak 30 yıldır ihracatçı ve müteahhitlere hizmet verdiklerini, 2017 yılında ihracatçılara doğrudan çalışma hedefleri doğrultusunda yeniden yapılandırdıklarını ve Eximbank kredi büyüklüğü açısından Türkiye’nin 8. büyük bankası olduğunu söyledi.

Yıldırım, “Güneydoğu Anadolu Bölgemiz 2018 yılı Eylül ayı itibarıyla 6,4 milyar dolar ihracat gerçekleştirmiştir. İhracatçılarımız Eximbank’tan 921 milyon dolar kredi kullanmış, 411 milyon dolar tutarında sevkiyat ise Bankamız tarafından sigortalanmıştır. Bir başka ifadeyle ihracatçılar yaklaşık 1,3 milyar dolarlık finansman imkanından faydalanmışlardır. Bu rakam, tek başına bölge ihracatının %21’ine tekabül etmektedir” dedi.

eximbank-(2).jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.