Eylemci ailelere klimalı çadır

Eylemci ailelere klimalı çadır
Memur-Sen Genel Merkezi tarafından, Diyarbakır’da oturma eylemi annelere kavurucu sıcaklıklardan etkilenmemeleri için klimalı çadır gönderildi.

DİYARBAKIR - Çocukları PKK tarafından kaçırıldığı iddiasıyla ailelerin Diyarbakır’da 19 Mayıs’tan bu yana başlattıkları oturma eylemini sürüyor. Dağkapı Meydanı’nda kurulan çadırda kalan aileler Ramazan ayı ile birlikte 45 dereceye kadar yükselen sıcaklıklarla baş edemeyince Memur-Sen Genel Merkezi'nden yardım istedi. Gelen talebi olumlu karşılayan Memur-Sen Genel Merkezi ailelerin kalmaları için Diyarbakır’a 2 adet klimalı çadır yolladı. Gelen çadırlar, ailelerin oturma eylemini sürdürdükleri Dağkapı Meydanı’na kuruldu.

Klimalı çadırlar ile birlikte sıcaklardan kurtulacaklarını belirten anneler, bu taleplerine kısa sürede yanıt veren Memur-Sen Genel Merkezi yetkililerine teşekkür etti. Kadınlar ve erkeklerin kalmaları için gönderilen 2 adet çadır ile daha rahat bir eylem yapacaklarını belirten anneler, eski çadırlarında büyük sıkıntılar yaşadıklarını kaydetti. Anneler, klimalı çadırların gelmesiyle bir nebze de olsa rahatlığa kavuşacaklarını dile getirdi. (iha)

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.