Êzidî çocuklar için okul

Êzidî çocuklar için okul
Diyarbakır'da kendilerini için kurulan Fidanlık Kampı'nda kalan Êzidî yurttaşların çocukları için bir hayırseverin yardımı ile okul inşasına başlandı.

DİYARBAKIR DAİŞ çetelerinin binlerce yıldır yaşadıkları yurtları Şengal'e yönelik saldırısı üzerine topraklarını terk edip günler süren zorlu bir yolculuğa çıkan Êzidî yurttaşların bir bölümü de Diyarbakır'a gelmişti. Gelen yurttaşlar için Yenişehir Belediyesi'ne ait Fidanlık ve Sosyal Tesisleri'nde bulunan 40 dönümlük alan yaşam alanına dönüştürülmüştü. Belediyelerin desteği ve yapılan yardımlarla aylardır burada hayata tutunan Êzidî ailelerin çocukları için şimdi bir hayırseverin yardımları ile okul inşasına başlandı. Yapılan yardım doğrultusunda kamp içerisinde bir alana tek katlı prefabrik bir okul inşasına başlandı. Okulun inşaatında çalışanlar ise Êzidîlerle dayanışmak ve yaralarını sarmak için farklı illerden kampa gelen gönüllüler. 


Êzidî çocukların eğitimlerine devam edebilmeleri için inşa edilen okulun önümüzdeki haftalarda açılacağı belirtildi.(Diha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.