Êzidîler insan tacirlerinin hedefinde

Êzidîler insan tacirlerinin hedefinde
Êzidîleri kaçak yollarla Avrupa'ya geçirmek için İstanbul'a getirdiği belirtilen insan kaçakçılarının, daha önce Güney Kürdistan'da asayiş görevi yapmış kişiler olduğu ve kişi başı 2 bin Euro aldığı iddia edildi.

DAİŞ'in zulmünden kaçıp, Diyarbakır'da Yenişehir Belediyesi Fidanlık Kampı Hüsnü û Cihan Kampı'na yerleşen Êzidîlerin bir kısmının Avrupa'ya gitme isteği, durumunu fırsat bilen insan tacirlerini harekete geçirdi. Êzidilerden kişi başı 2 bin Euro aldığı belirtilen insan kaçakçılarının, bölge illerinde kamplarda kalan Êzidîleri Avrupa'ya kaçak yollarla geçirmek için İstanbul'a getirdiği ve İstanbul'da çeşitli adreslerde bir süre bekleterek, Edirne üzerinden yurt dışına çıkardığı iddia edildi. İddiayla ilgili konuşan yerel bir kaynak, kaçakçıların daha önce Güney Kürdistan'da asayiş görevi yapmış kişiler olduğunu söyledi. 


İddiaya göre; Êzidîlerin Avrupa'ya kaçak olarak götürülmesi daha çok Güney Kürdistan'dan gelen ve Güney Kürdistan'da asayişlerde görev almış kişiler aracılığı ile yapılıyor. Avrupa umuduyla Diyarbakır'dan yola çıkan Êzidîlerin, daha önce Duhok Asayiş Birimi'nde görevli olan kaçak yollarla sınırı geçirildiği iddia ediliyor.

İnsan kaçakçısı olduğu belirtilen A.S. isimli kişinin uzun bir süredir Diyarbakır ve İstanbul'da kaldığı iddia edilirken, insan tacirliği yapan gruplarla ilişkide olduğu ve Êzidîleri 2 bin Euro karşılığına sınırdan geçirdiği kaydediliyor. Diyarbakır'dan getirilen Êzidîlerin, Taksim'de 3 evde, Aksaray'da da 4 evde tutulduğu iddia edildi.(diha) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.