'Failleri hala bulunamadı'

'Failleri hala bulunamadı'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 21 yıl önce öldürülen Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu’nun asıl faillerinin hâlâ bulunamadığını söyledi.

Haber Merkezi-Ankara Gaziosmanpaşa’da bulunan evinin önünde otomobiline konulan bombanın patlaması sonucunda 24 Ocak 1993’te hayatını kaybeden Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu, evinin önünde düzenlenen törenle anıldı. Mumcu’nun ölümünün 21. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen törene CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, CHP eski Genel Başkanı, Antalya Milletvekili Deniz Baykal, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, CHP TBMM Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, İzmir Milletvekili Mustafa Balbay ile bazı milletvekilleri katıldı. Mumcu’nun evinin önünde düzenlenen anma törenine CHP, DSP, İşçi Partisi, Eğitim-İş, Atatürkçü Düşünce Derneği, Türkiye Gençlik Birliği (TGB) ve çeşitli sivil toplum örgütleri ile çok sayıda vatandaş da katıldı.

Önce Mumcu’nun eşi ve TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu ile kızı Özge Mumcu ve oğlu Özgür Mumcu’yu evlerinde ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, daha sonra Mumcu ailesiyle dışarıya çıktı. Kılıçdaroğlu, “21 yıl önce katledildi. Asıl failleri hala bulunamadı. Bugünleri 21 yıl önce okuyan ve bize anlatan Uğur Mumcu’ydu. Onu her zaman saygıyla anacağız” dedi.

Törende, Uğur Mumcu Parkı’ndaki ağaca asılan siyah şemsiyeler dikkati çekti. Kılıçdaroğlu, Baykal ve Mumcu ailesi, Faili Meçhuller Anıtı’na çelenk bıraktıktan sonra Uğur Mumcu Anıtı’na mum yakıp karanfil bıraktılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.