Farisoğulları davasında gizli tanık tanıklıktan düşürüldü

Farisoğulları davasında gizli tanık tanıklıktan düşürüldü
Dokunulmazlığı kaldırıldıktan sonra hakkındaki kesinleşmiş hapis cezası kararı bulunduğu için vekilliği düşürülen HDP eski Milletvekili Musa Farisoğulları aleyhine ifade veren gizli tanık Yıldız, tanık koruma programından çıkarıldı.

Salih Yeşil

TİGRİS HABER - Anayasa'nın yasama dokunulmazlığının 83'üncü maddesinde yapılan geçici değişiklikle dokunulmazlığı kaldırılan HDP milletvekilleri arasında bulunan HDP'li eski vekil Musa Farisoğlulları aleyhine ifade veren Yıldız mahlaslı adlı gizli tanığın "tanık koruma programından" çıkarıldı. Farisoğulları'nın "örgüt propagandasına dönüştüğü" öne sürülen partisinin eylem ve etkinliklerine katılması ile Demokratik Toplum Kongresi'nin (DTK) organlarında yer almasından dolayı "örgüt üyeliğinden" Diyarbakır 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı dava, mahkeme tanık koruma programından çıkarılan gizli tanık Yıldız'ın dinlenmesinden oy birliği ile vazgeçti.

Farisoğlulları’nın katılmadığı, avukatları Serdar Çelebi ve Hayrettin Güzel'in hazır bulunduğu duruşmada, mahkeme heyeti, gizli tanık Yıldız'ın dinlenmesi için Diyarbakır Emniyet Müdürlüğüne yazılan müzekkereye, Emniyet'ten Yıldız'ın tanık koruma programından çıkarıldığına dair yanıt geldiğini bildirdi. Mahkeme heyet, Yıldız'ın neden tanık koruma programından çıkarıldığında yönelik ise bir bilgi paylaşmadı.

Cumhuriyet Savcısı, Farisoğlulları'nın avukatları Güzel ve Çelebi, dosyadaki eksik hususların giderilmesini talep etti. Mahkeme, Farisoğulları hakkında uygulanan adli tedbir kontrolünün devamına, Kürtçe konuşmalarının Türkçeye çevrilmesi için atanan bilirkişinin ek süre talebini kabulüne karar vererek, duruşmayı 10 Şubat'a erteledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.