'Farkında ol! Hayır de!'

'Farkında ol! Hayır de!'
Eğitim Sen Diyarbakır Şubesi Kadın Meclisi, çocuk istismarının önüne geçmek amacıyla "Farkında ol! Hayır de!" isimli projenin startını verdi.

Eğitim Sen Diyarbakır Şubesi Kadın Meclisi'nin çocuk istismarının önüne geçmek amacıyla hazırladığı "Farkında ol! Hayır de! İstismarı durduralım!" projesi, rehber öğretmenlere dönük farkındalık eğitimiyle başladı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kadın Politikaları Daire Başkanlığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün desteğiyle Yenişehir ilçesindeki Rekabet Cumhuriyet Fen Lisesi Salonu'nda gerçekleşen panele çeşitli okullardan rehber öğretmen branşındaki 40'a yakın öğretmenin yanı sıra Eğitim Sen Kadın Sekreteri Müyesser Gülcemal, Diyarbakır Barosu Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Gazal Koluman, Sosyal Hizmet Uzmanı Özdecan Bezirci Ödek, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kadın Daire Başkanlığı Sosyal Hizmet Uzmanı Nihal Bozan Özbek ve Sosyolog Günay Yakut katıldı. 


Eğitim etkinliği olan panelin açılış konuşmasını Eğitim Sen Kadın Sekreteri Müyesser Gülcemal yaparak, eğitim çalışmasına ilişkin kısa aktarımda bulundu. 

Ardından Sosyolog Günay Yakut, "Çocuk ihmali ve istismarı" konulu bir sunum yaptı. Yakut, çocuk ihmali ve istismarının tanımı üzerine değerlendirmeler yaparak, çocukların yaşadıkları sorunları neden dile getirmediği üzerinde kimi tespitlerde bulundu. Yakut, çocukların maruz kaldığı ihmal ve istismar durumlarında kendilerine inanılmayacağını düşündüklerinde, yine korkularından dolayı bunları dile getirmekten kaçındıklarını söyledi. Cinsel istismarın çocuklar üzerindeki etkilerine ilişkin de kimi tespitleri de sunumda aktaran Yakut, son olarak öğretmenlere çocuklara dönük ihmal ve istismar vakasıyla karşılaşılması durumunda iletişime geçilmesi gereken kurumları sıraladı. 

Sosyal Hizmet Uzmanı Nihal Bozan Özbek de, çocuklarla iletişim konusunda sunum yaptı. 

Eğitimin ikinci oturumunda da Diyarbakır Barosu Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Gazal Koluman, cinsel istismar olaylarında hukuken yapılması gerekenler konusunda bilgilendirmede bulundu. (diha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.