Fatih Portakal’a Şanlıurfa'dan suç duyurusu

Fatih Portakal’a Şanlıurfa'dan suç duyurusu
Şanlıurfa'da avukat İbrahim Uğur Akdoğan, FOX Tv sunucusu Fatih Portakal hakkında suç duyurusunda bulundu

Tigris Haber- Şanlıurfa'da, bir avukat  Fatih Portakal hakkında suç duyurusunda bulundu. Av. Akdoğan, suç duyurusu gerekçesini Portakal'ın "Türkiye'de barışçıl protestolar olamaz. Hadi bakalım barışçıl bir eylem için zamları protesto edelim. Doğal gaz zamlarını, hadi bakalım, yapabilecek miyiz? Kaç kişi çıkacak sokağa, korkudan, endişeden dayak yerim, vesaire. Hakkımı arayacağım ama ne yaparım başım belaya girer mi? Kaç kişi çıkar Allah aşkına?" ifadelerine dayandırdı.

Şanlıurfa Adliyesine gelen avukat İbrahim Uğur Akdoğan, cumhuriyet savcılığına Fatih Portakal hakkında hazırladığı suç duyurusu dilekçesini verdi.

Adliye çıkışında gazetecilere açıklama yapan Akdoğan, sunucu Portakal'ın 10 Aralık'ta sunduğu ana haber bülteninde, "Türkiye'de barışçıl protestolar olamaz. Hadi bakalım barışçıl bir eylem için zamları protesto edelim. Doğal gaz zamlarını, hadi bakalım, yapabilecek miyiz? Kaç kişi çıkacak sokağa, korkudan, endişeden dayak yerim, vesaire. Hakkımı arayacağım ama ne yaparım başım belaya girer mi? Kaç kişi çıkar Allah aşkına?" dediğini hatırlattı.

Akdoğan, Fransa'da olduğu gibi insanları ayaklanmaya davet ettiğini öne sürdüğü Portakal hakkında dava açılmasını istedi.

Fatih Portakal'ın halkı kin ve galeyana getirmek için çaba gösterdiğini savunan Akdoğan, şunları kaydetti:

"Oyunu bozmanın ilk adımı oyunu görmektir. Biz ülke olarak bu oyunlara Fransız değiliz. Bizim daha güçlü ve birlikte olmamız lazım. Yapılan bu sokağa çağırma sözleri hukuka aykırıdır, suç duyurusunda bulunduk. Kendisi dün de aynı ekranda hiç pişman olmadığını ve hedef olduğunu öne sürdü. Yargı önünde hesap verecektir, devletimize güveniyoruz, hukuksal anlamda sürecin takipçisi olacağız." (AA)  

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.