Fatma Şahin: Akşener'den özür bekliyorum

Fatma Şahin: Akşener'den özür bekliyorum
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in konvoyunun yolunun kendi talimatıyla bir çöp kamyonu tarafından kesildiği iddialarına tepki gösterdi.

Kentte, her miting öncesi söz konusu yolun güvenlik gerekçesiyle araç trafiğine kapatıldığını öne süren Şahin, Akşener'in özür dilememesi halinde konuyu yargıya taşıyacağını söyledi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, miting sonrası İYİ Parti Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener’in yolunun hafriyat kamyonuyla kesildiği iddialarını yalanladı. Yaptıkları açıklamalara rağmen konunun saptırıldığını belirten Şahin, Akşener’i özür dilemeye çağırdı.

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, dün kentte yaptığı miting sonrası konvoyuyla Osmaniye’ye giderken, Muammer Aksoy Bulvarı’nda yolu kesen hafriyat kamyonu engeline takılmıştı. Akşener, aracından inerek açıklama yapmış, kamyon şoförünün ise tepkilere reğmen “Emir aldım, gidemem” dediği belirtilmişti.

Söz konusu polemik nedeniyle, Şahin bugün aynı yerde basına açıklama yaptı. Yolun güvenlik önlemi kapsamında kapatıldığını öne süren Şahin, şunları söyledi:

“Sayın genel başkan bu mekana gelerek kamyonun önünde eksik ve yanlış bilgiyle daha öncesini bilmeden şahsımı ve sayın valimize ‘Yazıklar olsun’ diye açıklama yapıyor. Daha önemlisi ‘Türkiye’de hakkaniyet, adalet, nezaket kalmamıştır’ diyor. Maalesef İçişleri Bakanlığı yapmış, güvenlik meselelerinde daha önce söz sahibi olmuş bir genel başkanın şehrimize gelerek yanlış bilgiyle şehrimizi üzmesinden halkımıza verdiği demeçlerin rahatsızlığından dolayı bugün burada bu açıklamayı yapmak durumunda kaldık. Ben 16 yıldan beri siyasetçiyim, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda çok miting yaptık.

‘RUTİN UYGULAMA’

Burası şehrin merkezi olduğu için miting yaparken emniyet güçlerimiz, trafik düzenlemesini yapmak için tam bu hatta tedbir alınır. Can güvenliği için araç trafiği durdurulur. Yaya trafiği açılır. Miting güvenliği için 16 yıldır uygulanan bir rutindir. En son yapılan mitinglerde olduğu gibi sayın Başbakan ve Cumhurbaşkanı’mızın ziyaretlerinde fotoğraflarımız var. Biz sayın genel başkanın açıklamalarından sonra valilik ve belediye olarak bu durumun böyle olmadığını açıklamamıza rağmen bu sabah ulusaldaki birçok yazılı basına ‘Kamyon engeli, Akşener’e kamyon ayıbı’ diye manşetten vererek, yeniden Türkiye’de bir mağduriyet yaşatılmaya çalışıldığını ve siyaset yapma ortamının engellendiği yönünde bir algı oluşturuluyor. Bunu esefle kınıyorum.

Kadın genel başkan olarak kadın belediye başkanına eksik bilgiyle ‘Yazıklar olsun’ diye gelip, buradaki şoförü kendi korumalarıyla hakaret ederek, indirmeleri şoförün ‘İşimi yapıyorum’ demesine rağmen ‘Yavaş ol, hiç kımıldama’ deyip, şoföre hakaret eden genel başkanla karşı karşıyayız. Ülkem ve ülkemin siyaseti adına üzülüyorum. Sayın genel başkanı bu konuda Gaziantep halkından ve şahsımdan özür dilemeye davet ediyorum. Yazıklar olacak hiçbir şey yapmadık. Tamamen kendi emniyeti ve daha rahat ortamda miting yapabilmesi için kolluk kuvvetlerinin aldığı tedbirlere karşı ‘Yazıklar olsun’ diyerek bize hakaret etmesini kınıyorum. Kendisinden bir özür bekliyorum. Bu özür gelmezse hukuk devletinde gerekli takibi yapacağıma, halkımız adına takip edeceğime söz veriyorum.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.