Fatoş Güney: Temiz siyaset BDP ve HDP'de var

Fatoş Güney: Temiz siyaset BDP ve HDP'de var
BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a Dersim mitingi boyunca eşlik eden Yılmaz Güney'in eşi Fatoş Güney, BDP ve HDP'nin artık geniş kitlelerin umudu haline geldiğini dile getirerek, "Türkiye halklarına diyorum ki; temiz siyaset burada var. Her şey ço

DERSİM  - Seçim çalışmaları kapsamında dün Dersim'de miting düzenleyen BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a eşlik eden sinemanın efsane ismi Yılmaz Güney'in eşi Fatoş Güney, BDP ve HDP'nin seçim çalışmaları ile siyasi misyonuna ilişkin açıklamalarda bulundu. Öncelikle ilk kez Kürt coğrafyasına ve Dersim'e geldiği için büyük bir heyecan duyduğunu dile getiren Güney, Dersim gezisi için coşku ile koşarak geldiğini belirtti. Kürt coğrafyasında olmanın insana garip bir duygu ve heyecan verdiğini söyleyen Güney, Dersim mitingini ise "oldukça başarılı" olarak değerlendirdi. Güney, "Gerçi bekliyorduk, çünkü BDP ve HDP geniş kitlelerin de umudu olmaya başladı. Sanıyorum seçimlerde de bunun sonucunu göreceğiz. Ben onlarla birlikteyim çünkü; özgürlük istiyorum, gerçek demokrasi istiyorum, insan haklarına saygı istiyorum. Dünyadaki tüm canlıların haklarına saygı istiyorum. Kardeşlik ve barış istiyorum. Ve bu ortamlarda bunu hissediyorum, bunun ifadesinin olduğunu düşünüyorum. O yüzden arkadaşlarım ile birlikteyim. Burada ki insanlarla birlikteyim" dedi. 


'Yılmaz yaşasaydı bu coşku ile ilgili çok güzel bir film çekerdi'

Eşi Yılmaz Güney'in "Hayatta olsaydı sizinle birlikte olur muydu" sorusuna Güney, duygu dolu şu yanıtı verdi: "Eşim yaşamış olsaydı, mutlaka buradaki duygu atmosferi ile birlikte olurdu. Ve şöyle bir şey hissettim. Burada çok güzel bir film çekerdi. Özellikle Dersim ve civarında yaşanmış olan acıları, kayıpları anlatan çok çok güzel bir film yapardı diye hissettim, düşünüyorum. Türkiye halklarına şu mesajı vermek istiyorum, diyorum ki; temiz siyaset burada var. Her şey çok kirlendi. Gerçekten her şey çok ucuza satılıyor. Temiz siyasete inananlar bence bu ortamlara gelsinler, bu ortamlara artık oy versinler. Ve bir an önce bu başımızdaki cezalardan, belalardan kurtulalım." Metin İnan/Yılmaz Hatman(Diha)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.