Felek gözün kör olsun

Felek gözün kör olsun
Yoksulluk üçüz bebekleri birbirinden ayırdı

Geçim sıkıntısı yaşayan aile, 5 aylık üçüz bebeklerinden birini Rusya’da yaşayan büyükanneye gönderdi 
 

Baybars ailesi, üçüz bebekleri için başbakan Erdoğan’dan destek istedi 

MUĞLA - Muğla’nın Marmaris ilçesinde 8 yıl bekledikten sonra üçüz bebek sahibi olan Baybars çiftinin evlat sevinci, geçim sıkıntısı nedeniyle hüzne dönüştü.  İşsiz olan anne ve baba, üçüzlere bakmakta zorlanınca bebeklerden birini Rusya’da yaşayan büyükanneye gönderdi. 5 aylık bebeklerinden ayrılmanın üzüntüsünü yaşayan çift, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan yardım istedi.
Marmaris’e bağlı Armutalan beldesi Cami Avlu Mahallesi 501. Sokak’ta yaşayan 28 yaşındaki Şırnaklı İzzettin Baybars ile 31 yaşındaki Rus eşi Victoria’nın dramı yürek burkuyor. 8 yıl önce Marmaris’te tanışarak evlenen çift, yıllarca çocuk sahibi olmanın hasretini yaşadı. Daha sonra çift üçüzleri olacağını öğrenince Victoria, çocuklarını ülkesinde dünyaya getirmeye karar vererek doğum için Rusya’ya gitti. Rus kadın, 5 ay önce hastanede sezaryenle üçüz bebek dünyaya getirdi. Üçüzlere Sofia, Melisa ve Beritan isimleri verildi. Aile, doğumun ardından üçüzlerini alarak Türkiye’ye döndü. Ancak İzzettin Baybars işsiz olduğu için çift üçüzlerin ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanmaya başladı. Çift, çaresiz kalınca üçüzlerden birini Rusya’daki anneanneye göndermeye karar verdi. 5 aylık Sofia, 3 hafta önce uçakla Rusya’ya gönderildi. Çift ise, uzaklarda olan evlatlarının hasretini gözyaşları içinde her gün internette görüşerek gidermeye çalışıyor. 
İzzettin Baybars, “Üçüzlerimizden biri burada ağladığı zaman diğeri de Rusya’da ağlıyor. Bu durum baba olarak beni kahrediyor. 8 yıl sonra rabbim bize bu ağaçların meyvesini verdi. Ancak ben işsiz olduğum için üçüzlere bakamadık. Mecburen acı içinde eşimle beraber aldığımız bu kararı uygulamak zorunda kaldık” dedi.
Baybars, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan da destek beklediğini ifade etti. Anne Victoria Baybars ise evlat hasreti yaşadığını belirterek, kızı Sofia’nın Türkiye’ye getirilmesini istedi.

bebek111213-1.jpg

bebek111213-3.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.