Feqiyê Teyran 500 öğrencisine sertifika dağıttı!

Feqiyê Teyran 500 öğrencisine sertifika dağıttı!
Hakkari’de bulunan Feqiyê Teyran Kültür Merkezi, farklı dallarda eğitim gören 500 kursiyerine sertifika dağıttı.

 

Tiyatro, folklor, bağlama, gitar, kaval ile koro gibi alanlarda kursların verildiği merkezde en büyük ilgiyi ise 11 kadından oluşan “Jin Jiyan Erbane Grubu” görüyor. 

HAKKARİ - Hakkâri Belediyesi bünyesinde 3 yıl önce kurulan Feqîyê Teyran Kültür Sanat Merkezi gençlerin uğrak yeri olmayı sürdürüyor. Kimisinin okuldan artan zamanını değerlendirmek, kimisinin de sevdiği sanat dalına zaman ayırmak için mekân seçtiği merkezde, bugüne kadar farklı dallarda 500'e yakın kursiyere sertifika verildi. 300 kursiyerin; tiyatro, folklor, bağlama, gitar, kaval ile koro gibi alanlarda kurs gördüğü merkezde en büyük ilgiyi ise 11 kadından oluşan “Jin Jiyan Erbane Grubu” görüyor. 
Erbane'ye yoğun ilgi 
Erbane'nin Kürt kültüründeki yerine işaret eden merkezin Erbane eğitmeni Jiyan Çiftçi, unutulma riski ile karşı karşıya kalan Erbane'nin kadınlar tarafından yeniden yaşatılmaya çalışıldığını söyledi. Bu amaç doğrultusunda Kültür Merkezi çatısı altında çalışma başlattıklarını belirten Çiftçi, "Erbane'yi öğrenmek ve öğretmek için aylardır çalışma içindeyiz. 4-5 aydır 30'a yakın kadın arkadaşla bir çalışma başlattık. 11 kişilik bir grup kurduk ve çalışmalarımız istikrarlı bir biçimde devam ediyor" dedi. Çalışmaların sağlıklı yürütülmesi için altyapısının hazırladığını ve kullanılan enstrümanların kurum tarafında temin edildiğini belirten Çiftçi, ilk başlarda çok zorlandıklarını; ancak her geçen gün daha da geliştiklerini söyledi. 
Erbane'ye olan ilgisi sonucu başladığını ve her geçen gün daha da severek ilerlettiğini belirten Jiyan Tekçe, "Merak olsun diye başladım. Ama her geçen gün daha da çok sevdim. Önümüzdeki günlerde bölgemizde yapılacak etkinliklere çıkıp sanatımızı herkese sergileyeceğiz. Ailelerimizde bize güveniyor bizlerde bu konuda kendimize güveniyoruz" dedi.
'Emek vererek çok güzel noktalara geldik'
Kültür merkezinde kadın ve erkeklerden oluşan büyük bir koro ekibi kuran ve çalışmalarını profesyonelce yürüten kurum çalışmalarının müzik biriminden sorumlu Cemal Kaya ise çalışmaların çok verimli geçtiğini söyledi. Kaya, amaçlarının kültür ve sanata katkı sunmak ve ilerlemek olduğunu dile getirerek, "En büyük amacımız kentimizin kültür ve sanatını ilerletmek, unutturmamak ve daha ileriye taşımaktır. Onun için kurumumuzda sadece koro değil müzik guruplarımızla, tiyatro ve kaval gibi biz çok alanda da çalışmalarımız devam ediyor ve edecektir " dedi. 
'Gelin kültürümüze birlikte sahip çıkalım'
Hakkarili gençleri merkeze davet eden Kaya, "Buradan Hakkarili gençlere çağrıda bulunuyoruz. Hakkari'mizin çok büyük kültürel ve sanatsal değerleri vardır. Herkesi gelip kendi kültürüne sahip çıkmaya ve kahve köşelerinde boşa zaman geçirme yerine kurumumuzdaki güzel ortamı görmeye ve ilgi duydukları alanlarda çalışmalara katılmaya davet ediyoruz. Gelin burada birlikte kültürümüze sahip çıkalım" şeklinde konuştu.

 

feqiyê-teyran-3.jpg

feqiyê-teyran.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.