Feride Arbuz ölüme terk edildi

Feride Arbuz ölüme terk edildi
Karataş Kadın Cezaevi'nde tutuklu bulunan ve göğüs kanseri teşhisi konulan Feride Arbuz'un sağlığı kanserin vücuduna yayılması nedeniyle her geçen gün ağırlaşıyor.

ADANA - Karataş Kadın Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan ve göğüs kanseri teşhisi konulan Feride Arbuz, kanserin vücuduna yayılması ve rahminde artan kanama nedeniyle 20 Ocak'ta cezaevinden Adana TOKİ Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak, tedavi altına alınmıştı. 4 gün yoğun bakımda tedavi edilen Arbuz, kanamasının durdurulmasıyla tekrar cezaevine gönderildi. Arbuz'un yakınları, bir an önce serbest bırakılmasını ve dışarıda tedavi edilmesini istedi. 

'Cezaevi koşullarında tedavi edilemez' 

Eşinin cezaevine girmeden önce göğüs kanserine yakalandığını ve daha sonra ise bir göğsünün aldığını aktaran Hüseyin Arbuz, cezaevi koşullarında eşinin tedavi edilmemesinde dolayı kanserin vücuduna yayıldığını ifade etti. Cezaevinde tedavisi tam olarak yapılmadığı için kanser vücuduna yayıldı. Şuan kanser rahme vurdu. Rahimde bir parça alındı ve Ankara'ya gönderildi. Eşim cezaevi koşullarında tedavi edilemez; onu için bir an önce serbest bırakılsın" çağrısında bulundu. 

'Adalet Bakanlığı'nı göreve çağırıyoruz'

Adana TUHADER Şube Başkan Yardımcısı Şükran Çelebi ise, Türkiye cezaevlerinde tutuklu bulunan hasta tutsakların durumlarının gün geçtikçe kötüye gittiğini dile getirdi. Çelebi, "Devletin duyarsızlığı hasta tutsakları adım adım ölüme götürüyor. Bunlardan biri de Feride Arbuz adlı arkadaşımız. Bizler hasta tutsağın sağlıklı bir tedavi yapılabilmesi için derhal serbest bırakılmasını istiyoruz. Sağlam bir insanın bile cezaevi şartlarında tedavi olma şansı ve sağlığına kavuşması mümkün değildir. Adalet Bakanlığı'nı göreve çağırıyoruz" diye konuştu. 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.