"Fethullah" ismini "Yusuf" olarak değiştirdi

"Fethullah" ismini "Yusuf" olarak değiştirdi
"Fethullah" ismini "Yusuf" olarak değiştirdi

 

Siirt'in Baykan ilçesinde yaşayan Fethullah Tardu, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin ardından, terör örgütünü çağrıştırdığı düşüncesiyle ismini mahkeme kararıyla Yusuf olarak değiştirdi.

Halen Baykan Ziraat Odası Başkanlığı görevini yürüten 42 yaşındaki Tardu, darbe teşebbüsünün ardından, "FETÖ elebaşı ile aynı adı taşımak istemediği" gerekçesiyle kimlikteki isminin değiştirilmesi için İlçe Nüfus Müdürlüğüne başvurdu.

Tardu'nun işleme konulan dilekçesi, değerlendirilmek üzere Baykan Asliye Hukuk Hakimliğine gönderildi.

42 yıl taşıdığı Fethullah ismini, mahkeme kararıyla Yusuf olarak değiştiren Tardu, yeni kimliğine kavuştu.

- "Çok mutluyum, huzurluyum"

Yusuf Tardu, ismini, 15 Temmuz'da ülkeye, devlete ve millete yönelik gerçekleştirilen darbe girişiminden dolayı değiştirme kararı aldığını söyledi.

Darbe teşebbüsünün kabul edilemez olduğunu vurgulayan Tardu, 15 Temmuz'daki girişimin ardından isminden rahatsızlık duyar hale geldiğini aktardı.

"Fethullah'ın manası Allah'ın fethi demektir. Fethullah, İslam'a uygun bir isim olduğundan gurur duyuyordum ancak terör örgütü aklıma geldikçe ve 15 Temmuz'dan sonra dışarıda, her yerde beni çağırdıkları zaman bu ismi taşımaktan rahatsızlık duydum. İsmimi değiştirdim, çok mutluyum, huzurluyum." diyen Tardu, şöyle devam etti:

"FETÖ canımıza silahlarımızla kastetti. Allah'ın izniyle bu FETÖ terör örgütüyle her konuda savaşacağız. İsmimi Yusuf olarak seçmemin sebebi çok sevdiğim, değer verdiğim bir arkadaşımın bu adı taşıması. Umarım örnek olur. Her konuda devletimize, milletimize, Türkiye'ye sahip çıkan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı ve yapacağı bütün icraatlara istinaden ismimi değiştirdim."

İsim değişikliğinin ilk etapta bazı sıkıntılar yaşamasına da neden olduğunu anlatan Tardu, Baykan'da ziraat odası başkanı olarak görev yaptığını, Kamu Görevlileri Derneği temsilciliğini yürüttüğünü, resmi kurumlarla iletişim halinde olmasından dolayı isim değişikliğine zamanla alışılacağını kaydetti.

Tardu, bugüne kadar aldığı takdir ve teşekkür belgelerinde de isminin Fethullah olarak geçtiğini ancak yeni ismiyle yeni bir sayfa açtığını sözlerine ekledi.(AA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.