FETÖ’nün sohbetlerine katılanlar görev başında

FETÖ’nün sohbetlerine katılanlar görev başında
İhraç edilen okul müdürü ev yemekleri ve çiğköfte dükkanı açtı

 

 

ÖZEL HABER: Dilek AKIN                     

Görevinden ihraç edilen 18 yıllık öğretmen Abdullah Korkmaz, açtığı çiğköfteci ve ev yemekleri dükkanıyla yaşama tutunmaya çalışıyor. Korkmaz, “Okulda yolsuzluk yapılmasına izin vermedim. Bundan rahatsız olanlar önce idarecilikten el çektirdiler sonra da 15 Temmuz’u fırsat bilip hiç bir suçum ve hiç bir örgütle ilgim olmadığı halde ihracıma sebep olmuşlardır. 15 Temmuz öncesi FETÖ’nün sohbetlerine adam toplayanlar bugün görevleri başında ama biz atıldık” dedi.

46 yaşındaki Abdullah Korkmaz 18 yıllık öğretmen. İhraç edilmeden önce Silopi’de okul müdürlüğü yaptı. Görev yaptığı İlçede birçok okul yakılıp, tahrip edilirken, Korkmaz’ın görev yaptığı okul hiç zarar görmedi. İlçede öğrenci ve veliler tarafından sevilen biri olan Korkmaz, geçtiğimiz yıl idarecilikten alınınca Diyarbakır'a tayinini istedi. 6 Ekim 2016’da Mehmet İçkale İlkokulunda rehber öğretmen olarak göreve başladı, 29 Ekim'de ise ihraç edildi. Korkmaz ihraç edildikten sonra Bayramoğlu semtinde açtığı “Çigamara Çiğköfte ve ev yemekleri ” dükkanı ile ayakta durmaya çalışıyor.

İhraç edildiğini eşini tanıyan birinden öğrendiğini söyleyen Korkmaz, Tigris Haber Gazetesine konuşarak, başından geçenleri anlattı.

Neden ihraç edildiğimi bilmiyorum

Niçin ihraç edildiğine ilişkin bir bilgiye sahip olmadığını belirten Korkmaz, “Eşimin bir yakını KHK listesinden ismimi görüp eşime haber veriyor, ben Silopi’de iken eşim beni aradı ve işten çıkartıldığımı söyledi. Bende eşime üzülme yapacak bir şey yok dedim. Bir yıl geçti ben hala neden ihraç edildiğimi bilmiyorum. Bugüne kadar bir tebligat bile yapılmadı. Şuan ihracımla alakalı hukuki mücadeleyi bağlı olduğumuz sendikanın avukatları yürütüyor. Bu süre zarfında bizim kendimizi düşünmediğimiz kadar sendikamız düşünmüştür. Bu konuda bize yardımcı olmuştur. Bu sevindirici bir olaydır” diye konuştu.

Bir gün işime geri döneceğim

Şuan çok rahat ve huzurlu olduğunu kaydeden Korkmaz, “Çünkü 18 yıldır devlet memurluğu yaparak geçimimizi sağlıyorduk. Ama şunu gördüm ki her şey devlet memurluğu değil. Açtığım iş yeri ile yeniden ayakta kalmaya, hayata tutunmayı öğrendim. Bazen günde bir porsiyon yemek bile satamıyorum. Ancak huzurlu ve mutluyum. Sanki dünyanın yükü üzerimden kalkmış. Evet işimi özlüyorum ama adım gibi eminim, bir gün işime geri döneceğim. Benim ve arkadaşlarımın işten atılması haksız ve hukuksuz bir şekilde oldu. Madem beni işten attılar, bıraksınlar da kendimizi savunalım. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir haksızlık örneği yoktur” dedi.

FETÖ’nün sohbetlerine katılanlar görev başında

Hiçbir örgütle alakasının olmadığını belirten Korkmaz, “Hiçbir örgütle bağım yok, hiçbir eyleme katılmadım, başarılı bir idareciydim, görev yaptığım okulda özverili çalışmalarım sonucu öğrencilerin eğitim kalitesi yüksekti, yolsuzluk önerilerine göz yummadım, bundan rahatsız olanlar önce idarecilikten el çektirdiler sonra da 15 Temmuz’u fırsat bilip hiç bir suçum ve hiç bir örgütle ilgim olmadığı halde ihracıma sebep olmuşlardır. 15 Temmuz öncesi FETÖ’nün sohbetlerine adam toplayanlar bugün görevleri başında ama biz atıldık” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.