Feyzioğlu: O mektubu Kandil'e gönderin

Feyzioğlu: O mektubu Kandil'e gönderin
Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Türkiye'nin Afrin'e başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'nın son bulması talebiyle milletvekillerine mektup yazan 170'i aşkın isme tepki gösterdi.

Kilis’te zarar gören evleri ziyaret eden Feyzioğlu, Kilis Baro Başkanı Hayri Muammer Fazlıağaoğlu’yle birlikte basın toplantısı yaptı. Bura konuşan Feyzioğlu 170’i aşkın isme "Aydın olmak bu değildir" diyen Feyzioğlu, "O mektubun adresini değiştirin. Kandil'e gönderin" sözleriyle tepki gösterdi.

Feyzioğlu'nun açıklamaları şöyle:

“Buraya ÖSO’yu yerleştirilmeyide kabul etmiyorum”

"Şu soruyu en milli duygularla vatansever ve milliyetçiyim diyen herkesin önünde sormak istiyorum. Bu harekatın politik hedefi nedir? Bu bizi ilgilendirmektedir. Askerimizin canının tehlikeye atıldığı halkın canının tehlikeye atıldığı askeri harekette politik hedef nedir? Hedef buraya ÖSO'yu yerleştirmekse bunu bir vatandaş olarak kabul etmediğimi herkese duyuyorum. ÖSO'nun can güvenliği sağlanacak diye Türk askerinin canı tehlikeye atılamaz. Önce yapılması gereken güvenli bölge tesis edip sivillerin güvenliğini sağlamak ardından da 2010 yılında olduğu gibi iyi ilişkiler kurduğumuzu Suriye hükümetiyle tekrar dostluğun yollarını aramak olmalıdır. Bunun yollarını ararken Suriye liderinin halkına eziyet etmemesini de önlemek zorundayız. Suriye vatandaşı olan hiç kimseye eziyet etmemesini, hepsini kucaklamasını Türkiye olarak sağlamak durumundayız"

'Aydın olmak bu değildir’

"O mektubun adresini değiştirin. Kandil'e gönderin. Kilis'e bombalar yağdıran, Reyhanlı'ya bombalara yağdıran Kandil'e o mektubu yazın. TSK meşru savunma hakkını kullanmaktadır. Buna kararlı olan devletini milletvekillerine savaş istemiyoruz mektubu yazmayınız. Aydın olmak bu değildir. Üzüldüm bu mektubunuza. Bu mektubun muhatabı bir eli yağda bir balda olan Kandil'deki uyuşturucu baronlarına yazın. İnsanları acımasızca ölüme gönderen emperyal güçlerin maşalarına yazın. O zaman hepiniz gerçek aydın gibi görelim."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.