NACİ SAPAN

NACİ SAPAN

Final, Kürtlerle IŞİD arasında

Final, Kürtlerle IŞİD arasında

Suriye, Irak, Kürtler ve IŞİD, savaş kapıdan içeriye girdi

Final; Kürtlerle IŞİD arasında.

Bu finalden kim karlı, kim galip çıkar diye kafa yorarsak;

Ağır yâda hafif, bütün kayıplara rağmen, Kürtler bu işin içinden çıkar diye düşünüyorum. Peşmerge, YPG, KDP, YNK, GORAN, PKK değil, Kürtler galip çıkar. Dünden itibaren sosyal medyada izliyorum. Kim kendini hangi grup yâda partiye yakın görüyorsa, savaşın sonucuna hitap eder tarzda zaferi şimdiden oraya teslim etme çabası içinde.

 

Anlaşılmayan yâda anlaşılması zor bir durum var ortada. Bilgi kirliliği ile donatılmış bir sosyal medya tuzağının içinde zevkler ve renkler tartışılıyor. Savaştan çok piknikte futbol, voleybol, basketbol maçı varmış gibi bir ruh halinin hâkimiyetinde ‘Savaş-loto’ oynanıyor. Rakip bastırıyor, ev sahibi takım ise geri çekiliyor, bununla da kalmayıp sahayı terk ediyor gibi bir algı yaratılmaya çalışılıyor.

 

Tribünde maç izleyen seyirci misali bir duruma tanıklık ediyoruz sosyal medya üzerinden. Takımı ilk golü yediğinde maçın sonucunun değişmeyeceğine kanaat getiren seyirci gibi tribünü terk etmeye hazırlanıyorlar. Bu savaş, rövanşı olmayan bir savaş ve direk finale hitap ediyor.

Bu finalin galibi de mutlaka Kürtler olacak.

 

Ortada at yarışı da yok ki, 1. Ayak KDP, 2. Ayak YPG tahminleri yapılsın. Biz rahat yataklarımızda uyurken böyle tahminler yaparken, orada halkı için kendini kurşunlara siper edenlere haksızlık yapmıyor muyuz?

 

Savaşanların YPG yâda KDP olmasının ayırımı içinde olmak iki güce de haksızlık anlamına gelir. İki gücünde savaşta gösterdikleri kahramanlıklarının ve sonuç alıcı güçlerinin tanıklarıyız. KDP’ye bağlı Peşmerge güçlerinin Saddam güçlerine karşı yıllarca verdikleri mücadelenin ve sonuçtaki kazanımlarının bugüne yansıması gözlerimizin önünde gerçekleşti. YPG güçlerinin Rojavada, üstelik IŞİD denen katiller sürüsüne karşı verdiği mücadelenin tanıklarıyız.

Bu iki güç karşısında IŞİD denen katillerin durma ihtimali olabilir mi?

90’lar dizisindeki bakkal Lütfü’nün dediği gibi; ‘Sen işin sonuna bak!’

Kürtler bu finali alır, dünya da baş edemediği böyle bir güçle baş edecek gücün kimler olduğunu, nasıl olduğunu görür diyorum.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
NACİ SAPAN Arşivi
SON YAZILAR