Fırat Bulvarı’na 34 bin 700 ton asfalt serilecek

Fırat Bulvarı’na 34 bin 700 ton asfalt serilecek
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, altyapı ve asfalt dökme çalışmalarının devam ettiği 2 bin 600 metre uzunluğundaki Fırat Bulvarı’na toplam 34 bin 700 ton sıcak asfalt serecek.

 

Kent genelinde asfalt çalışmalarını gece-gündüz sürdüren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Kayapınar ilçesinde 2 bin 600 metre uzunluğunda ve 50 metre genişliğindeki Fırat Bulvarı’na toplam 34 bin 700 ton sıcak asfalt serecek. Ekipler, bulvarda ilk etapta yağmur suyu dreanejı, temel, alt temel ve PMT çalışması yürüttü. Ekipler, altyapı çalışmalarından sonra trafikte herhangi bir aksaklık yaşanmaması için bulvarın bin 350 metrelik tek yönüne binder tabakası için 5 bin 700 ton sıcak asfalt dökerek trafiğe açtı. Bulvarda asfalt ve altyapı çalışmalarına devam eden ekipler, bulvara binder tabakası için 17 bin ton daha sıcak asfalt serecek.

Ekipler, altyapı, orta refüj ve kaldırım çalışmaları tamamlandıktan sonra bulvara yola aşınma tabakası için de 12 bin ton sıcak asfalt dökecek.

Büyükşehir Belediyesi, kaldırım çalışmaları sırasında Fırat Bulvarı’na aydınlatma direkleri de dikecek. 2 bin 600 metre uzunluğundaki bulvar, 25 metre aralıklarla, çelik aksandan yapılan, uzunluğu 9,5 metre olan ve Tip Test onaylı 250+150 wat sodyum buharlı ampullerle aydınlatılacak.

 Aydınlatma ve kaldırım çalışmalarının ardından ekipler bulvara 2 metre yol genişliğinde gidiş ve geliş yönü olmak üzere toplam 5 bin 200 metre bisiklet yolu inşa edecek.(Kaynak:Büyükşehir Belediyesi)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.