Fırıncı ustası büyükşehir belediye başkan adayı oldu

Fırıncı ustası büyükşehir belediye başkan adayı oldu
Yıllarca fırıncılık yaparak geçimini sağlayan Abdulmuttalip Bilgiçoğlu, HAK-PAR Mardin Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu. Bilgiçoğlu, seçim kampanyasına ilk olarak çalıştığı fırında başladı.

Mardin’de yıllarca fırıncılık yaparak geçimini sağlayan Abdulmuttalip Bilgiçoğlu, Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR) Mardin Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu. Yenişehir Mahallesindeki ekmek fırınında çalışarak geçimini sağlayan 54 yaşındaki Bilgiçoğlu, seçim çalışmalarına çalıştığı fırına gelen müşterilere projelerini anlatarak başladı. Daha önceki seçimlerde farklı partilerden aday olan ve bir dönem İl Genel Meclis Başkanlığı görevini yürüten Bilgiçoğlu, geçmişte nakliyecilik şimdi de fırıncılık yaptığını, bu nedenle halkın sorunlarını iyi bildiğini söyledi. "Bu mesleğin en büyük özelliği insanları doyurmaktır" diyen Bilgiçoğlu, ailesinin geçimini de çalıştığı fırından kazandığı parayla sağladığını anlattı.Kentin sorunlarını çok iyi bildiğini kaydeden Bilgiçoğlu, belediye başkanı seçilmesi durumunda ilk hizmetinin Mardin'in dağlık kısmında taş ve toprağın yapısından kaynaklı oluşan çanaklara su doldurmak olacağını belirtti.Türkiye'de genellikle yerel yönetimlere aday olanların varlıklı kişiler olduğunu ileri süren Bilgiçoğlu, "Emekçiler için sınıf bilinci oluşturacağız. Biz emekçileri genelde insanlarımız hor görür. Bu fırıncıdır, kahvecidir, hammaldır gibi. Üretmeyen insan tembeldir.  İşçi üreten insandır. Üreten insan yönetimde de söz sahibi olmak zorunda" dedi.

‘Reklam yapacak param yok’

Fırından kazandığıyla ancak geçimini sağladığını, seçim öncesi kampanya yürütecek maddi imkanının bulunmadığını sözlerine ekleyen Bilgiçoğlu, "Reklam yapacak param yok. Fırına gelen müşterilere projelerimi anlatıyorum. Beni dinledikten sonra anlattıklarım ilgilerini çekiyor. Adaylığım vatandaşlar tarafından olumlu karşılanıyor" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.