'Fotoğraf kurgu, 15 Temmuz'u istismar ediyor'

'Fotoğraf kurgu, 15 Temmuz'u istismar ediyor'
15 Temmuz'un simge isimlerinden biri haline getirilen Şerife Boz'un AK Parti'den milletvekili adaylığı yeni bir tartışma başlattı.

 15 Temmuz'da yaşamını yitirenlerden bazılarının yakınları, 'sahtekar' suçlamasında bulundukları Boz'u çıkar peşinde koşmakla suçladılar ve suç duyurusunda bulunacaklarını duyurdular. Simge fotoğrafı çeken Saliha Sultan da "Ben bu fotoğrafı ikinci gece (16 Temmuz) çektim, bu hanım niçin ilk gece gibi anlatıyor" dedi. Boz ise "Şehit yakınları beni kıskanıyor" yanıtını verdi.

‘Kamyoneti İstanbul Büyük şehir belediyesine sattı’

Şoför koltuğunda oturduğu hafriyat kamyonetiyle Taksim’de çekilen fotoğrafıyla 15 Temmuz darbe girişimine karşı verilen mücadelenin ‘simge’ isimlerinden biri olan Şerife Boz, çeşitli suçlamalarla karşı karşıya. Boz’la ilgili yargı sürecine doğru taşınan iddialar, AK Parti’den milletvekili adayı olduğunu açıklamasıyla başladı. 15 Temmuz darbe girişimi sırasında mahallesindeki gençleri toplayarak hafriyat kamyonuyla Taksim Meydanı’na çıktığı iddia edilen ve Başbakan Binali Yıldırım başta olmak üzere hükümetin de övgüsünü alan Boz, İstanbul 2. bölge milletvekilliği için aday adaylık başvurusu yaptı. Kamyonetini daha önceden İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne satan Boz, adaylık başvuru formuna ’15 Temmuz kahramanı’ yazdı.

‘Şoförlüğü yok, koltuğa geçip poz verdi’

Boz’un bu tutumu, 15 Temmuz’da yaşamını yitirenlerin yakınlarının büyük tepkisini çekti. İlk açıklama, 15 Temmuz’da hayatını kaybeden Mustafa Cambaz’ın oğlu Alparslan Cambaz’dan geldi. Boz’un ’15 Temmuz şehit ailelerinin durumunu istismar ettiğini’ belirten Cambaz, sosyal medyadan şu açıklamayı yaptı: “Bu sahtekar kadına şehit aileleri olarak dava açmaya hazırlanıyoruz. Evleri Taksim’e metroyla 10 dakikayken ve metro o gün bedavayken, 16 Temmuz gecesi kutlama alanına sürücülüğü olmadığı için kendi süremediği kamyonla gidip, alana vardıklarındaysa sürücü koltuğuna oturarak gazetecilere poz veren ve onlarla birlikte düzmece bir haber üreterek milleti aldatıp her yerden yüklü miktarda para yardımı alan, kamyonlarını da İBB’ye kamyon yükü paraya satan, konferans için gittiği yerlerde özel olarak gezdirilmesi gerektiğini ‘Özel aracım nerede!’ diye terör estirerek duyuran ve rezilliklere, istismara, dolandırıcılığa doymak bilmeyen bu sahtekar kadına şehit aileleri olarak dava açmaya hazırlanıyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.