Fotoğraf yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi

Fotoğraf yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi
Diyarbakır Valiliği tarafından yürütülen, Kalkınma Bakanlığı tarafından Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı kapsamında desteklenen,

 

 "Diyarbakır'ın turizm marka değerinin arttırılması projesi" kapsamında yapılan her yönüyle Diyarbakır fotoğraf yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

  Sümerpark resepsiyon salonunda düzenlenen ödül töreni ve sergi açılışına Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Büyükşehir Belediyesi'ne kayyum olarak atanan  Cumali Atilla, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül, kamu kurum müdürleri ve davetliler katıldı. Ödül töreni öncesi bir konuşma yapan Vali Aksoy, Diyarbakır’ın 33 ayrı medeniyete ev sahipliği yapmış farklı kültür ve inançları içerisinde barındırmış önemli bir kent olduğunu söyledi. Vali Aksoy, "Bu güzellikleri tespit etmek ortaya koymak Türkiye ve dünya ile paylaşmak adına bu fotoğraf yarışmasını gerçekleştirdik. Ne kadar çok önemli değeriniz, kültürel varlığınız olursa olsun eğer bunları tespit edip dünya ile paylaşmadıysanız onların getirilerinden yararlanma şansınız olmayacaktır. Bu anlamda Diyarbakır’ın bugün itibari ile yapılmış çalışmalarla ortaya çıkan fotoğraf kareleri vardı. Bunlara yenilerini ekleme düşüncesi ile bu çalışmayı gerçekleştirdik. Bu çalışma neticesinde fotoğraf sanatı ile ilgilenen farklı bölgelerden pek çok kişi bu yarışmaya katıldı. Dereceye girenlere bugün ödüllerini vererek bu çalışmayı kamuoyu ile paylaşma fırsatı bulduk. Dereceye giren ve sergilenmeye değer görülen bu fotoğrafları da kitapçık haline getirerek herkesle paylaşarak Diyarbakır’ın bu güzelliklerini anlatmaya gayret ettik" dedi.

  Konuşmaların ardından dereceye girenlere ödülleri verilirken, katılımcılar sergilenen fotoğrafları inceleme fırsatı buldu.(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.