Fotoğrafçılar Çıldır Gölü’nde balık tuttular

Fotoğrafçılar Çıldır Gölü’nde balık tuttular
Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA), dört yaygın gazetenin fotoğraf editörleri, öğretim üyeleri ile belgeselciler, donmuş Çıldır Gölü üzerinde balık tuttu, tutulan balıklar, buz üzerinde kurulan ocakta kızartılarak, fotoğrafçılara servis edildi.

KARS  - SERKA, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek 10 ustayı Kars’ta buluşturdu. Uluslararası savaş fotoğrafçısı ve belgesel yapımcısı Coşkun Aral, Hürriyet Gazetesi fotoğraf editörü Sebati Karakurt, Sabah Gazetesi fotoğraf editörü Kutub Dalgakıran, Zaman Gazetesi fotoğraf editörü Selahattin Sevi, Milliyet Gazetesi foto muhabiri ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ercan Arslan ile aynı üniversiteden Öğretim Üyesi Kamil Fırat, Anadolu Ajansı eski fotoğraf müdürü Abdurrahman Antakyalı, Anadolu Ajansı foto muhabiri Erhan Sevenler ile Hüseyin Demirci, İnstagram Şampiyonu olarak tanınan ünlü fotoğrafçı Mustafa Seven, fotoğrafçı ve kreatör Hasan Şenyüksel ile fotoğraf sanatçısı Murat Kaya’dan oluşan 12 kişilik grubu Çıldır Gölü’ne götürdü. Çıldır Gölü’ne gelen fotoğrafçılar burada köylülerin buz altından tuttukları balıkları fotoğrafladı, gölden çıkan balıklar burada pişirilerek buz üstünde kurulan sofrada fotoğrafçılara ikram edildi.


Fotoğraf ve belgesel ustaları, Ardahan ve Kars arasında bulunan Çıldır Gölü’ne gitti. Fotoğrafçılar, 124 kilometrekarelik bir alanı kaplayan ve üstü 50 santimetreyi bulan buzla kaplı Çıldır Gölü’nde Eskimo usulü buz kırarak balık avlayan balıkçıların çalışmaları için deklanşöre bastı. Buzlu göl üzerinde soba yakıp çay demleyen Akçakaleli balıkçıların avlanmaları fotoğrafçıları adeta büyüledi. Buz üzerine serilen yer sofrasında balık yedi.

cildir-golu.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.