Freni Boşalan Tır, Elektrik Direği ve Hafif Ticari Araca Çarparak Durdu: 5 Yaralı

Freni Boşalan Tır, Elektrik Direği ve Hafif Ticari Araca Çarparak Durdu: 5 Yaralı
Mardin'in Derik İlçesi'nde freni boşalan vinç yüklü TIR, çarptığı demir elektrik direğini yıkarak önünde sürükledi, ardından da hafif ticari araca çarparak durdu.

Mardin'in Derik İlçesi'nde freni boşalan vinç yüklü TIR, çarptığı demir elektrik direğini yıkarak önünde sürükledi, ardından da hafif ticari araca çarparak durdu. 3 katlı bir binaya kısa bir mesafe kalmışken duran TIR'daki 3 kişi ile hafif ticari araçtaki 2 kişi yaralandı.

Diyarbakır'dan Kızıltepe istikametine gitmekte olan Tankut Aybet'in yönetimindeki vinç yüklü TIR, frenin boşalması nedeniyle yol kenarındaki demir elektrik direğine çarpıp, yerinden çıkardı. Direği sürükleyen TIR, önünde ilerleyen Şeyhmus Pamukçu'nun kullandığı 47 PF 180 plakalı hafif ticari araca çarparak durdu. Kazada hafif ticari araçta bulunan Şeyhmus Pamukçu ile babası Necmettin Pamukçu, TIR sürücüsü Tankut Aybet ve yanında bulunan Nezir Turak ile Erol Çınar hafif şekilde yaralandı. Yaralılar Derik Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Kazada yaralanan Necmettin Pamukçu, "Oğlumla eve tam dönüşümüzü yaptığımız esnada şiddetli bir çarpmayla aracımız yoldan savruldu. Vinç yüklü TIR, bizim araca çarpmasaydı evimizin duvarlarını yıkacaktı. TIR bizim araca çarptığı için durabildi. Verilmiş sadakamız varmış" dedi.  

Kazayı gören Mahmut Nas ise, "Tam bir facia yaşanıyordu. 500 metre mesafede bulunan alışveriş merkezinden çıktıktan sonra çocuğumla yolda yürürken çok süratli bir şekilde TIR önümüzden geçti. Sonra araç havaya kalktı ne olduğunu anlamak için TIR'ın kaza yaptığı yöne doğru ilerledim. Bir baktım ki yol kenarında bulunan demir elektrik direğini önüne almış sonra araca çarparak durdu. Yoksa az ilerde eve girecekti" diye konuştu. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı. Hastaneye kaldırılan yaralılar ayakta tedavi edilerek ifadeleri alınmak üzere İlçe Emniyet amirliğine götürüldü. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.