Gaffar Okkan aynı yerde anıldı

Gaffar Okkan aynı yerde anıldı
Törene katılan çocuklar okkan’ın fotoğrafının bulunduğu maskeleri yüzlerine taktı

Diyarbakır - Diyarbakır'da, 24 Ocak 200’de uğradığı silahlı saldırı sonucu 5 korumasıyla suikasta uğrayan Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan ve silah arkadaşları olayın 13'üncü yıl dönümünde törenle anıldı. 
Yenişehir ilçesi Şehitlik semti Sezai Karakoç Bulvarı’nda olayın yaşandığı yerde düzenlenen törene Diyarbakır Emniyet Müdürü Dr. Halis Böğürcü, Emniyet Müdür yardımcıları, şube müdürleri,  öğrenciler, vatandaşlar ve isimleri Ali Gaffar olan çok sayıda çocuk katıldı. Anma töreni Ali Gaffar Okkan ve 5 koruma memurunun öz geçmişlerinin okunmasıyla başladı. Törende konuşan Diyarbakır Emniyet Dr. Halis Böğürcü, üzücü olayın yaşandığı günden buyana sadece kendilerinin değil, Diyarbakır halkının da şehitlerini unutmadığını söyledi. Bögürcü, “Diyarbakır halkının şehitlerimize ve özellikle rahmetli müdürümüze karşı sevgi ve saygısını her zaman devam ettirdiklerini yakından görmekteyiz. Okkan, müdürlüğü esnasında Diyarbakır halkına polisimizin ve devletimizin şefkat yüzünü göstermiş, teşkilatımızın en nihayetinde devletimizin halkın hizmetinde olduğunu en güzel şekilde ortaya koyarak devlet ile millettin kaynaşmasını sağlamıştır. Müdürümüz Diyarbakır ve Diyarbakırlıların aşığıdır. Bugün şehir merkezinde dolaştığımızda değişik yerlerde rahmetli müdürümüzün fotoğrafını görmekteyiz. Şehadetinden sonra doğan yüzlerce çocuğa Ali Gaffar isminin bırakıldığının şahitleriyiz. Tüm bunlar Diyarbakır halkının merhum müdürümüze gönülden bağlılığının bir göstergesidir. Halkın yanında olmayan teşkilat başarılı olamayacağı hareketi ile bizler şehidimizin açmış olduğu bu yolda her şeye rağmen hakka ve halka hizmet etmeye devam edeceğiz ve bu duygu ve düşüncelerimizle şehit emniyet müdürümüz Ali Gaffar Okkan ve silah arkadaşlarını rahmetle anıyoruz” dedi.
Ali Gaffar Okkan ve polis memurları için okunan dualara bazı vatandaşlar evlerinin pencerelerinden katıldı. Törene katılan çocuklar Ali Gaffar Okkan’ın fotoğrafının bulunduğu maskeleri taktı.
Törene katılanlar suikastın yapıldığı yere karanfil bırakarak Okkan ve silah arkadaşlarını andıktan sonra dağıldı.
gaffar-2.jpg


gaffar-3.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.