GAP çiftçisine gece eğitimi

GAP çiftçisine gece eğitimi
3 kurumun yönetici ve personeli haftanın bir akşamı bir köye konuk oluyor.

Ankara-GAP Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na bağlı taşra teşkilatı yönetici ve personeli, GAP’ın başkenti konumundaki Şanlıurfa'da çiftçilere akşamları eğitim veriyor.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı  Destekleme  Kurumu ve GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü (GAP TAEM) yönetici ve personeli, haftanın bir akşamı bir köye konuk oluyor. Muhtarların  köy  odalarında organize ettiği toplantıya davet edilen çiftçilere, desteklemeler, araştırma sonuçları, tarım  teknikleri ve güncel konular hakkında bilgi veriliyor. Kurum yetkilileri ve çiftçiler, yaşanılan sorunlar ve çözüm önerilerine ilişkin fikir alış verişinde bulunuyor. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Necip Özgökçe, yaptığı açıklamada, eğitim faaliyetinin  kurumlar arası işbirliğiyle gerçekleştirildiğini söyledi Alanında uzman kişilerin  tecrübelerini çiftçilerle paylaşma imkanı bulduğunu vurgulayan Özgökçe, toplantıların meyvelerini almaya başladıklarını belirtti. Akşam  toplantılarında sorunları  tespit ederek çözüm önerilerini ortaya koymayaçalıştıklarını anlatan Özgökçe, şöyle konuştu:"Çiftçilerimize, bilmediklerini veya doğru zannettikleri yanlış uygulamaları  anlatıyoruz. Üreticilerimiz gündüz tarlada oldukları için eğitim programını akşam yapıyoruz. Katılımdan memnunuz ve çiftçilerimiz aldıkları bilgileri hemen uygulamaya  çalışıyor. Çiftçilerimiz yeni bir örneği ve projeyi gördüğünde bunu  hayata  geçirmeye  çalışıyor.  " Benzer toplantıları ilçelerde de planladıklarını aktaran Özgökçe, çiftçilere daha faydalı olabilmek için mesai kavramı gözetmediklerini sözlerine ekledi.

GAP TAEM Müdürü İbrahim Halil Çetiner ise eğitimin bölge çiftçisi için büyük önem taşıdığını dile getirdi.Toplantıların etkili ve verimli geçtiğine dikkati çeken Çetiner, çiftçilerin bu sayede kendilerini ifade edebilme imkanı bulduğunu kaydetti.

Veteriner Serkan Fuat Kapucuk da çiftçilerin toplantıları ilgiyle takip ettiğini vurguladı.

Çiftçiler ise eğitim sayesinde önemli bilgiler edindiklerini ifade etti.(aa)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.