Garo Paylan’dan “Ermenistan-Azerbaycan” açıklaması

Garo Paylan’dan “Ermenistan-Azerbaycan” açıklaması
HDP Diyarbakır Milletvekili Paylan, Ermenistan-Azerbaycan çatışmalarına ilişkin açıklama yaptı.

TİGRİS HABER - Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, 13 Eylül gecesi Ermenistan ve Azerbaycan sınırında yaşanan çatışmalara ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Garo Paylan, konuyla ilgili şu mesajları paylaştı:

"Dün gece Ermenistan-Azerbaycan sınırındaki çatışmalarda çok sayıda Ermeni ve Azeri hayatını kaybetti. Her çatışma, her ölüm bölgedeki kalıcı barış umudundan bizleri uzaklaştırır. Sabah sağlanan ateşkesin sürmesi için herkesi sorumluluk almaya çağırıyorum.

"İki yıl önceki savaşın sonucunda Rusya Azerbaycan'a yerleşti. Dünkü çatışmaların da tek sonucu, Ermenistan üzerinde artan Rusya hâkimiyeti olacak. Dünden beri savaş çığırtkanlığı yapanlar, hiç düşünmez misiniz? Neden hep Azeri ve Ermeniler ölürken, kazanan Ruslar oluyor?"

Ne olmuştu?

Azerbaycan ve Ermenistan savunma bakanlıkları, Karabağ Savaşı'nın sona ermesinden yaklaşık 2 yıl sonra iki ülke arasında yeniden çatışmaların başladığını duyurdu. İki ülke de durumdan birbirini sorumlu tuttu.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, 13 Eylül sabahı Parlamento'da yaptığı konuşmada, yaşanan çatışmalarda 49 askerin hayatını kaybettiğini açıkladı. Ölü sayının artabileceğini belirten Paşinyan, gerilimin "biraz sakinleştiğini", ancak Azerbaycan taarruzunun birkaç cephede devam ettiğini söyledi. Azerbaycan tarafı da çatışmalarda 50 askerinin yaşamını yitirdiğini açıkladı. 13 Eylül Türkiye saatiyle 7:00 itibariyle bölgede ateşkes ilan edildi. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.