Gazeteci Aygün 40 gün sonra serbest

Gazeteci Aygün 40 gün sonra serbest
Suriye'de 26 Kasım 2013'te kaçırılan Milliyet gazetesi foto muhabiri Bünyamin Aygün, 40 günlük esaretin ardından özgürlüğüne kavuştu.

Haber Merkezi-Milliyet foto muhabiri Bünyamin Aygün, 40 gün önce haber amacıyla gittiği Suriye'de muhalif gruplar tarafından kaçırıldı. Aygün, Suriye'nin Selkin köyünde bir muhalif komutanın kendisiyle görüşmek istemesi üzerine gazeteyi arayarak bu komutanla görüşeceğini belirtmişti. Telefon konuşmasından sonra kendisinden bir daha haber alınamayan Aygün'ün Suriye'de rejim ve Özgür Suriye Ordusu karşıtı bir grubun elinde olduğu iddia edilmişti. Aygün, dün MİT ekibi tarafından çetelerden teslim alındı ve Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yaptı. 

Aygün, sınır kapısında "Terlikle mi geldiniz?" sorusu üzerine "Arkadaşlar ayakkabılarımı çok beğendi, o yüzden ayakkabılarımı aldılar, terlikle gönderdiler" dedi. Aygün, sınır kapısında gazetecilere yaptığı açıklamada zor ve acı günler yaşadığını söyledi. Aygün, "Gözüm kapalı nerede tutulduğumu bilmiyorum. İşkence yapılmadı açıkçası ama tabiki sorgu normal bir sorgu olmuyor. Beni kaçıran örgüt El-Kaide bağlantılı bir örgüttü" dedi.

Kendisini kaçıranların "kadı" dediği kişinin yaklaşık 20 gün sonra hakkında karar verdiğini dile getiren Aygün, "İnfazla ya kurşuna diziliyor ya da kesiliyor. 'Seni keseceğiz, kesilmek senin için daha onurlu, son sözlerini söyle' dediler. Tabiki çok zor oldu" ifadelerini kullandı.


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.